Ένας μικρός Αϊνστάιν: Ο 5χρονος που γράφει σε δέκα γλώσσες! (vid)

Μικρό αγόρι με αυτισμό έχει εντυπωσιάσει εκατομμύρια ανθρώπους στο διαδίκτυο με τη «φωτογραφική» του μνήμη και την ικανότητά του να γράφει σε 10 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών

Ένας μικρός Αϊνστάιν: Ο 5χρονος που γράφει σε δέκα γλώσσες! (vid)

Όταν ο Σεμπάστιαν Εσποζίτο από το Αλμπουκέρκ, στο Νέο Μεξικό, ήταν 18 μηνών, έπαθε εμμονή με ένα παζλ με ξύλινα γράμματα και άρχισε να συλλαβίζει λέξεις, όπως «γάτα» και «σκύλος». Μέχρι τα δύο του χρόνια είχε μάθει να γράφει περισσότερες από 200 λέξεις, καθώς και ολόκληρο το ρωσικό αλφάβητο!

Ο Σεμπάστιαν έχει μια δεξιότητα που ονομάζεται υπερλεξία, η οποία συμβαίνει όταν ένα παιδί αναπτύσσει την ικανότητα ανάγνωσης πολύ νωρίτερα από την ηλικία του και γοητεύεται με αριθμούς και γράμματα και έχει επίσης διαγνωστεί με αυτισμό.

Ο Σεμπάστιαν έχει ικανότητα ανάγνωσης ενός 18χρονου ατόμου και έχει απομνημονεύσει το ελληνικό, το γερμανικό, το αρμενικό και το τουρκικό αλφάβητο, (αν και δεν μπορεί να δέσει μόνος του τα κορδόνια του).

Ο περήφανος πατέρας του, Ράιαν Εσποζίτο, εργάτης σε ορυχείο, και η σύζυγός του Αμάντα είπαν:

«Κάθε γονιός πιστεύει ότι το παιδί του είναι ξεχωριστό. Αλλά ήξερα ότι ο Σεμπάστιαν ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Όταν άρχισε να γράφει αντίστροφα τις λέξεις, σκέφτηκα ότι ίσως ήταν εξωγήινος. Ήταν απίστευτο. Πιστεύουμε ότι έχει φωτογραφική μνήμη. Οτιδήποτε βλέπει, το αποθηκεύει στο μυαλό του και δεν το ξεχνά ποτέ».

Σε ηλικία 3 ετών, ο Σεμπάστιαν διαγνώστηκε με αυτισμό, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τον κόσμο.

Όταν η οικογένειά του άρχισε για πρώτη φορά να δημοσιεύει βίντεό του στο διαδίκτυο, ήταν για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον αυτισμό και ποτέ δεν περίμεναν πως θα γίνονταν viral -με μερικά να προσελκύουν μέχρι και 20.000.000 προβολές.

Δείτε το βίντεο με την μικρή ιδιοφυϊα!Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved