Κίνα: Παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης ζήτησε συγγνώμη επειδή έκανε τρία παιδιά

Μια εβδομάδα μετά την αλλαγή της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα, ο γνωστός σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού παραδέχθηκε πως έχει τρία παιδιά.

Κίνα: Παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης ζήτησε συγγνώμη επειδή έκανε τρία παιδιά

Σε ανάρτησή του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε συγγνώμη για την παραβίασή του και δήλωσε πως είναι έτοιμος να δεχτεί όποια τιμωρία του επιβληθεί. Αναμένεται να του επιβληθεί πρόστιμο 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τον Μάιο, υπήρχαν φήμες πως ο διάσημος σκηνοθέτης είχε εφτά παιδιά παραβιάζοντας την πολιτική του ενός παιδιού που ισχύει στην Κίνα. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον Ζανγκ κι έστειλαν ομάδες για να εντοπίσουν τον σκηνοθέτη και την σύζυγό του ενώ ο ατζέντης του θα κατέθετε αντί για τον ίδιο.

Ο Ζανγκ, 61 ετών, υπήρξε κάποτε το κακό παιδί του κινεζικού κινηματογράφου, οι ταινίες του ήταν απαγορευμένες στην Κίνα αλλά δημοφιλείς στο εξωτερικό. Στη συνέχεια όμως, έγινε το αγαπημένο παιδί του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ συχνά γίνεται στόχος των ταμπλόιντ εφημερίδων με αφορμή τις φήμες για σχέσεις με τις ηθοποιούς του.

Μερικές από τις ταινίες που έχει σκηνοθετήσει είναι: «Σήκωσε Κόκκινα Φανάρια», «Ήρωας», «Να Ζεις» και «Ιπτάμενα Στιλέτα».

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν από τους σημαντικότερους νόμους των τελευταίων τριών δεκαετιών. Θα επιτρέπει στα ζευγάρια να αποκτούν και δεύτερο παιδί, αν ο ένας από τους γονείς είναι μοναχοπαίδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved