Tips για μαμάδες: Έτσι θα διατηρήσετε τα λουλούδια στα βάζα για περισσότερες μέρες

  • Κόψτε τα κοτσάνια
  • Κλαδέψτε
  • Ποτίστε με σύνεση
  • Αποφύγετε την απευθείας επαφή με τον ήλιο
  • Χρησιμοποιήστε υλικά που έχετε σπίτι σας για να ενισχύστε τα λουλούδια σας
Tips για μαμάδες: Έτσι θα διατηρήσετε τα λουλούδια στα βάζα για περισσότερες μέρες
Unsplash.com / Amber Turner

Τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους την άνοιξη και είναι πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να βάλετε χρώμα στον χώρο σας. Το ερώτημα είναι: Υπάρχουν τρόποι να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών σας; Η απάντηση είναι ναι. Ας τους δούμε αναλυτικά.

Κόψτε τα κοτσάνια

Κι όμως, μία μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πριν βάλετε τα λουλούδια στο βάζο κόψτε το κοτσάνι, ιδανικά πλαγιαστά για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση του νερού. Μετά την πρώτη φορά, τριμάρετε το κοτσάνι ελαφρώς κάθε λίγες μέρες.

Κλαδέψτε

Αφαιρέστε φύλλα και μικρά κλαδάκια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με αυτόν τον τρόπο και πιο όμορφο θα δείχνει το βάζο σας και θα αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων.


https://www.instagram.com/p/CMJaxsKHBba/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποτίστε με σύνεση

Είναι σημαντικό τα λουλούδια το βάζο να παραμένουν ενυδατωμένα αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε πάντα νερό βρύσης και αλλάζετέ το κάθε δύο με τρεις μέρες. Σε κάθε αλλαγή του νερού, καθαρίζετε καλά το βάζο.

Αποφύγετε την απευθείας επαφή με τον ήλιο

Τα λουλούδια αντέχουν περισσότερο σε ένα δωμάτιο με δροσερή θερμοκρασία. Αποφύγετε να τα έχετε σε σημείο που πέφτει πάνω τους απευθείας το ηλιακό φως καθώς θα τα αφυδατώσουν πιο γρήγορα. Επίσης, αποφύγετε να έχετε το βάζο με τα λουλούδια δίπλα σε φρέσκα φρούτα. Τα φρούτα καθώς ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τη μακροζωία των φρέσκων λουλουδιών σας.

sumvoules gia na kratisoun louloudia

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Evan Wise

Χρησιμοποιήστε υλικά που έχετε σπίτι σας για να ενισχύστε τα λουλούδια σας

Πολλά από τα υλικά που έχετε σπίτι σας μπορούν αν ενισχύσουν τα λουλούδια σαςκαι να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Αυτά είναι:

Ασπιρίνη: Σπάστε ένα χαπάκι με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αραιώστε το μέσα στο βάζο με το νερό.

Μηλόξυδο με ζάχαρη: Σε ένα βάζο ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προσθέστε νερό και βάλτε τα λουλούδια σας.

Νερό με σόδα: Γεμίστε το βάζο σας με νερό και προσθέστε μέσα 1/4 του φλιτζανιού σόδα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Τι να μην χρησιμοποιήσετε: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στη διατήρηση των λουλουδιών βοηθάει και η χρήση λακ μαλλιών. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από proflowers.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved