Σάλος στην Ιταλία με τους εύπορους φοιτητές που παίρνουν επιδόματα φτώχειας!

Πατέρας φοιτήτριας οδηγεί την Φεράρι του στους δρόμους της Ιταλία, την στιγμή που η κόρη του και προστατευόμενο μέλος έχει δηλώσει στο πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει, πως ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σάλος στην Ιταλία με τους εύπορους φοιτητές που παίρνουν επιδόματα φτώχειας!

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας με στόχο να ξεσκεπάσει τις απάτες με τα επιδόματα που δίνονται σε φτωχούς φοιτητές, βρέθηκε η παραπάνω περίπτωση αλλά και εκατοντάδες ακόμα. Για να ξεσκεπαστούν τα παιδιά των εύπορων οικογενειών που μεταμφιέζονται σε φτωχά, διενεργήθηκαν έρευνες σε τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Ρώμης.

Η μια φοιτήτρια είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ τη στιγμή που ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης μιας Φεράρι και πολυτελών ακινήτων ενώ μια άλλη ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα ύψους 70.000 ευρώ!

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας αποκάλυψε πως το 2013, στο 63% των φοιτητών που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες, πράγμα που σημαίνει πολλοί είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα οικογενειακά τους εισοδήματα.

Οι φοιτητές στην Ιταλία μπορούν με την κατάθεση μιας υπεύθυνης δήλωσης, να λαμβάνουν επιδόματα σπουδών, εκπτώσεις στα έξοδα του πανεπιστημίου, δωρεάν κάρτες μετακίνησης με τις συγκοινωνίες και άλλα οικονομικά βοηθήματα, αρκεί να δηλώσουν πως οι γονείς τους έχουν χαμηλό εισόδημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved