Απίστευτο: Δείτε τον 18χρονο που δεν σταματά να ψηλώνει! (φωτογραφίες)

Μέσα σε δύο εβδομάδες, μπορεί να πάρει πέντε πόντους σε ύψος! Κάτι που ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να το καταφέρει ούτε σε διάστημα ενός χρόνου.

Απίστευτο: Δείτε τον 18χρονο που δεν σταματά να ψηλώνει! (φωτογραφίες)

Ο 18χρονος πια, Τζος Γκοτ, από τη Μ. Βρετανία, πάσχει από μία ασθένεια η οποία είναι τόσο σπάνια που δεν έχει καν όνομα.

Εξαιτίας της μπορεί να ψηλώσει κατά πέντε εκατοστά μέσα σε 15 ημέρες. Οι επιστήμονες μάλιστα θεωρούν ότι είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που υποφέρει από αυτήν την ασθένεια.

Πού οφείλεται αυτή η ανωμαλία του οργανισμού; Οι ειδικοί του Νιούκαστλ, ισχυρίζονται ότι αυτό που την προκαλεί είναι μία χρωμοσωμική διαταραχή. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και εκείνοι δεν μπορούν να πουν περισσότερα γύρω από αυτήν, μιας και είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν έχουν παραπάνω πληροφορίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μία θεραπεία.

Η μητέρα του μιλώντας στην Daily Mail, ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γιος της στην καθημερινότητά του. «Δε μπορούμε να βρούμε ρούχα να του κάνουν. Ψάχνουμε συνεχώς στο διαδίκτυο, και αναζητούμε ειδικά καταστήματα στην Αμερική. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει. Ήδη δυσκολεύεται να μετακινηθεί μέσα στο σπίτι. Σκύβει για να περάσει από τις πόρτες και δε χωράει για να ανέβει στις σκάλες» .

Πότε ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς του κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά; Όπως λέει η μητέρα του, ήταν, όταν ο Τζος διένυε το 11ο έτος της ηλικίας του.

«Ξαφνικά μέσα σε μισό μήνα ψήλωσε 5 εκατοστά. Πήγαμε στους γιατρούς, αλλά μας είπαν ότι ήταν φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό στην ηλικία του. Όμως δε σταματούσε να ψηλώνει απότομα. Εγώ όμως καταλάβαινα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν το ψηλότερο παιδί της τάξης του, και εγώ και ο άντρας μου δεν είμαστε πολύ κοντοί» .

Το ύψος του νεαρού αγοριού τώρα φτάνει τα 2,08 μέτρα. Το ύψος της μητέρας του είναι 1,52 μέτρα και του πατέρα του 1,62 μέτρα.

Δείτε φωτογραφίες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved