Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι να καθαρίσετε την κεραμική εστία

  • Σαπουνόνερο και πανάκι μικροϊνών
  • Ξίδι με μαγειρική σόδα
  • Ειδική ξύστρα εστιών
Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Ο καθαρισμός μιας κεραμικής εστίας είναι εύκολος αρκεί να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε την εστία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια γυάλινη εστία παραμένει ζεστή πολύ μετά τη χρήση της. Εάν λοιπόν το φαγητό ή τα υγρά που έχουν χυθεί, δεν αφαιρεθούν σωστά, θα καούν και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.

Γι΄αυτό διατηρείστε την κεραμική εστία καθαρή. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε άμεσα κάθε τι που πέφτει στην επιφάνειά της την ώρα που μαγειρεύετε. Μη χρησιμοποιείτε σφουγγάρι, πιρούνι ή μαχαίρι για να αφαιρέσετε υπολείμματα φαγητού από την κεραμική εστία. Θα δημιουργήσετε γρατζουνιές οι οποίες δεν φεύγουν.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι (επίσης μαλακό) κάθε φορά μετά το μαγείρεμα. Με αυτό τον τρόπο η εστία παραμένει καθαρή χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι ιδιαίτερο.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να καθαρίσετε την κεραμική εστία, χωρίς να αφήσετε γρατζουνιές.

keramiki estia1

Σαπουνόνερο και πανάκι μικροϊνών

Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό με κιτρικό οξύ καθώς καταστρέφει την γυάλινη εστία. Με ένα μαλακό σφουγγάρι και λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων σουπουνίζετε την εστία ( να είναι κρύα) και στη συνέχεια σκουπίστε την με ένα πανί από μικροΐνες το οποίο απορροφά περισσότερο νερό από το ρολό κουζίνας.

Μετά τον καθαρισμό, σκουπίστε την εστία με ένα στεγνό πανί .Τυχόν λεκέδες που έχουν απομείνει απομακρύνονται ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Ξίδι με μαγειρική σόδα

Ρίξτε πάνω στα λίπη ή το καμένο φαγητό που υπάρχει στην εστία, ξίδι και στη συνέχεια πασπαλίστε με μαγειρική σόδα. Βρέξτε μια πετσέτα σε ζεστό νερό, στύψτε την και απλώστε την στην εστία.Αφήστε την για 15-20 λεπτά ώστε τα υπολείμματα φαγητού να μουλιάσουν. Στη συνέχεια καθαρίστε την εστία με ένα καθαρό πανί.

Ειδική ξύστρα εστιών

Χρησιμοποιήστε μια ειδική ξύστρα για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες. Η ξύστρα αφαιρεί τα κολλημένα υπολείμματα χωρίς γρατσουνιές. Μην χρησιμοποιείτε πολύ δύναμη και κρατήστε την ξύστρα σε γωνία 45-60 μοιρών. Ξύστε προσεκτικά τα υπολείμματα, σκουπίστε την εστία με νερό και στη συνέχεια με καθαρό πανί.

Πηγή: hg.eu/uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved