Η ελληνική υπερτροφή που θα κάνει πιο απολαυστικό το μενού της φετινής Σαρακοστής!

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη μέρα που αποφάσισα να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής και η αλήθεια είναι πως όταν πήρα αυτήν την απόφαση, δεν περίμενα πως οι μέρες θα κυλούσαν τόσο γρήγορα και απολαυστικά. 

Η ελληνική υπερτροφή που θα κάνει πιο απολαυστικό το μενού της φετινής Σαρακοστής!

Η σκέψη πως θα χρειαστεί να απομακρύνω για 40 ημέρες τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή μου, μου είχε δημιουργήσει προβληματισμούς, όχι μόνο σε σχέση με τη θρεπτικότητα των γευμάτων μου, αλλά και με τη γεύση τους. Ωστόσο, κάνοντας τα πρώτα δειλά βήματα στον λαχταριστό κόσμο της νηστείας, μπορώ να πω με σιγουριά πως μέχρι στιγμής δεν μου έχει λείψει κάτι.


Αυτό οφείλεται, βέβαια, στο γεγονός πως είχα προνοήσει και είχα εφοδιαστεί με τους πιο θρεπτικούς και υγιεινούς «συμμάχους», οι οποίοι θα με κρατούσαν χορτάτη το επόμενο διάστημα. Κάπως έτσι, η διατροφή μου εμπλουτίστηκε με τροφές που δεν είχα δοκιμάσει ξανά, τα γεύματά μου έγιναν πιο «ψαγμένα» και υγιεινά, ενώ παράλληλα άρχισα να ανακαλύπτω νέα, αχαρτογράφητα γαστρονομικά «μονοπάτια». Και αν υπάρχει κάποιο υλικό, το οποίο μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά μου και θα παραμείνει στο ντουλάπι μου, ακόμη και μετά το τέλος της νηστείας, αυτό είναι το λαχταριστό και υγιεινό Μακεδονικό Ταχίνι.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, γιατί το Μακεδονικό Ταχίνι αποτελεί πλέον μία από τις αγαπημένες μου τροφές, παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν να το προσθέσεις στα γεύματά σου, ώστε να απολαμβάνεις τη διαφορά κάθε φορά, κάθε στιγμή της ημέρας!

i love MAK tahini

#1 Είναι ένας διατροφικός «θησαυρός» που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου

Αν μία ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της wellness καθημερινότητάς σου και αν θέλεις να αποκτήσεις πιο χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να στερηθείς τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου, τότε το Μακεδονικό Ταχίνι δεν πρέπει να λείπει από τα ημερήσια γεύματά σου. Πρόκειται για μία γευστική υπερτροφή, απόλυτα ενταγμένη στη Μεσογειακή διατροφή, ενώ αποτελεί πλούσια «πηγή» ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, φωσφόρου, σεληνίου, πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα, αφού η συγκεκριμένη τροφή χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό μέσο από μεγάλους δασκάλους της Ιατρικής, όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι αναγνώρισαν τα πολύτιμα, πολλαπλά οφέλη που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.

#2 Πρόκειται για ένα passepartout συστατικό που «απογειώνει» γευστικά κάθε πιάτο


Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved