Let’s Go Skydiving for Autism: Ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια για καλό σκοπό

Γιατί η ελεύθερη πτώση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει κανείς πώς μοιάζει ο αυτισμός.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Let’s Go Skydiving for Autism: Ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια για καλό σκοπό

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και η δράση Let’s Go Skydiving for Autism που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, μόνο τυχαία δεν είναι.

«Ο αυτισμός μοιάζει λίγο με την ελεύθερη πτώση. Όταν παίρνεις τη διάγνωση ή όταν έρχονται στο δρόμο σου οι δυσκολίες, είναι, στην αρχή τουλάχιστον, σαν να σε πετάνε από ένα αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο. Το ίδιο είναι και για τα παιδιά που παραμένουν μόνα τους στο σχολείο, χωρίς να έχουν παράλληλη στήριξη» αναφέρει σε συνέντευξή της στο Mothersblog.gr η Κατερίνα Θέου, ψυχοπαιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός και μητέρα της 9χρονης Σοφιάννας που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Η Κατερίνα Θέου, η Έλλη Καλαμιώτη και ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι οι εμπνευστές της πρωτότυπης αυτής πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από τα 14.000 πόδια, στο αεροδρόμιο της Κωπαΐδας. Την ιδέα τους έκαναν πραγματικότητα σε συνεργασία με το Skydiving Athens και προσκαλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

skydiving for autism 1

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας: «Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για οίκτο, θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο, θέλουμε την ευαισθητοποίηση» είχε δηλώσει η Κατερίνα Θέου στη συνέντευξή της και το Let's Go Skydiving for Autism, αναδεικνύει αυτήν ακριβώς την ανάγκη.

Με την Έλλη Καλαμιώτη είναι φίλες χρόνια, συνοδοιπόροι στη διαδρομή του αυτισμού και έχουν ήδη κάνει το μεγάλο άλμα από το αεροπλάνο μία φορά.

skydiving autism 1

«Όταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου μας ρωτούσαν πως νιώσαμε...Νιώθαμε μια χαρά, δεν είχαμε ούτε ταχυκαρδία... Και ξέρεις γιατί;

Γιατί σε καθημερινή βάση παλεύεις να έχεις αυτοπειθαρχία, γιατί παλεύεις με όλους και με όλα… Οπότε τι να σου πει το άλμα από ένα αεροπλάνο χωρίς πόρτα; Και γιατί η σημερινή μέρα είχε δίπλα μας ανθρώπους που μας στήριξαν και στην καρδιά μας θα έχουν πια μοναδική θέση. Και γιατί η σημερινή μέρα έκλεισε με μια υπέροχη γνωριμία με μια 26χρονη κοπέλα που ήρθε και μας μίλησε και μας είπε “είμαι κι εγώ αυτιστική” κι άλλα πολλά που θα τα κρατήσω για εμάς.

Ανυπομονούμε να συναντηθούμε για τα δικά μας άλματα στις 30 Απριλίου» αναφέρει στο Mothersblog.gr η Κατερίνα Θέου.

skydiving for autism 6

Έλλη Καλαμιώτη: «Ο αυτισμός μου έμαθε να δίνω καθημερινά και αδιάκοπα το 100% του εαυτού μου»

Η Έλλη Καλαμιώτη είναι επίσης μητέρα ενός παιδιού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού:

«Ο αυτισμός μου έμαθε να δίνω καθημερινά και αδιάκοπα το 100% του εαυτού μου, ώστε το αποτέλεσμα που θα έχω να είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μου» αναφέρει στο Mothersblog.gr.

skydiving for autism 2

Δημήτρης Παπανικολάου: «H εξωστρέφεια στο θέμα του αυτισμού είναι πολύ σημαντική»

To δικό του μήνυμα για τον αυτισμό και τη δράση Let’s Go Skydiving for Autism, στέλνει και ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος πρόσφατα σε συνέντευξή του δήλωσε ότι στο φάσμα του αυτισμού, εκτός από τον ίδιο, ανήκει και η κόρη του.

«Είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στο Let’s Go Skydiving. H εξωστρέφεια στο θέμα του αυτισμού είναι πολύ σημαντική, καθώς και το να περάσουμε λίγες ώρες όμορφα» δηλώνει στο Mothersblog.gr.


https://www.instagram.com/p/CUN6BCvMKLC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρωτοβουλίες σαν και αυτές αξίζουν τη στήριξη όλων μας.

Ραντεβού στις 30 Απριλίου στην Κωπαΐδα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το event και να δηλώσετε συμμετοχή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved