Νάουσα: Ο Δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία για να λύσει το θέμα της θέρμανσης

Ο Δήμαρχος της Νάουσας, αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία με την ελπίδα να λυθεί επιτέλους το θέμα της θέρμανσης.

Νάουσα: Ο Δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία για να λύσει το θέμα της θέρμανσης

Εκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ ζητά ο Δήμος Νάουσας από το υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι δαπάνες θέρμανσης στα σχολεία, τα οποία σήμερα παρέμειναν κλειστά, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Αναστάσιου Καραμπατζού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι τα σχολεία σήμερα ήταν κλειστά, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία (1 νηπιαγωγείο και 3 δημοτικά) καθώς «τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης», όπως είπε.
Συνολικά 54 σχολεία (όλων των βαθμίδων) υπάρχουν στο Δήμο Νάουσας και σ' αυτά φοιτούν 5000 μαθητές. Το ποσό των χρημάτων που διατίθεται από το υπουργείο Εσωτερικών είναι συνολικά 312.000 ευρώ- είπε ο κ. Καραμπατζός -και κατανέμεται σε τέσσερις, ισόποσες δόσεις ύψους 78.000 ευρώ έκαστη. «Μέχρι τώρα έχουν έρθει οι τρεις δόσεις των χρημάτων και υπολείπεται η τέταρτη, ελπίζουμε να έρθει πριν τα Χριστούγεννα» συμπλήρωσε.

Σε κάθε σχολείο αντιστοιχεί περίπου το ποσό των 400 ευρώ για να καλύψει κάθε μήνα λειτουργικές δαπάνες (θέρμανση, ΟΤΕ και άλλα έξοδα), επεσήμανε ο κ. Καραμπατζός.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Νάουσας συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ένωση (συλλόγων) γονέων και κηδεμόνων όλου του Δήμου και μαθητές για την έλλειψη πετρελαίου και, όπως ανακοινώθηκε, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα, τότε δεν αποκλείονται νέες κινητοποιήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved