Τips για μαμάδεs: Πώς θα καθαρίσετε τις σόλες των παπουτσιών που κιτρίνισαν

  • Χρήση μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού πλυντηρίου
  • Οδοντόκρεμα
Τips για μαμάδεs: Πώς θα καθαρίσετε τις σόλες των παπουτσιών που κιτρίνισαν

Οι σόλες των παπουτσιών και ειδικά οι λευκές, θέλουν συχνό καθάρισμα καθώς λερώνονται εύκολα.

Ακόμα όμως κι αν πλένετε τα παπούτσια στο πλυντήριο δεν σημαίνει ότι οι σόλες θα καθαρίσουν. Θα πρέπει επομένως να δοκιμάσετε άλλους τρόπους, απλούς αλλά αποτελεσματικούς.

odontovourtsa

Χρήση μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού πλυντηρίου

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίσετε τις σόδες είναι σημαντικό να απομακρύνετε με ένα σφουγγάρι τυχόν βρωμιά. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε μια στεγνή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα.

Αναμείξτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και απορρυπαντικού πλυντηρίου. Την ποσότητα την υπολογίζετε ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι οι σόλες. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως λειαντικό για να βοηθήσει το σαπούνι να απομακρύνει τη βρωμιά.

  • Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων με λευκαντικούς παράγοντες.
  • Εάν τα παπούτσια σας δεν είναι πολύ βρώμικα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό με μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων.
  • Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για τρίψετε την πάστα στη σόλα.

Χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό σφουγγάρι ή πανί για να καθαρίσετε στη συνέχεια τις σόλες. Εάν δεν αφαιρέσετε όλο το μείγμα καθαρισμού, το λάστιχο μπορεί να αποχρωματιστεί.

katharisma papoutsion1

Οδοντόκρεμα

Μια απλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας τρίψτε καλά την σόλα. Αφήστε για πέντε λεπτά και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι καθαρίστε τα παπούτσια. Σκουπίστε τα με ένα πανί για να καθαρίσουν πλήρως. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία παραπάνω από μια φορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved