Εκκληση ανέργου με 6 παιδιά για να βρεθεί σπίτι να ζήσει - Κατοικεί σε εγκαλελειμμένο σπίτι χωρίς ρεύμα

Αλλη μία ιστορία οικογένειας που ζει κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές είναι μία οκταμελής οικογένεια, η οποία κατοικεί σε ένα ερειπωμένο σπίτι χωρίς ρεύμα στο Επιτάλιο Ηλείας.

Εκκληση ανέργου με 6 παιδιά για να βρεθεί σπίτι να ζήσει - Κατοικεί σε εγκαλελειμμένο σπίτι χωρίς ρεύμα

Ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι τους παιδιά, βρήκαν καταφύγιο όντας άστεγοι σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι».

«Το σπίτι το βρήκα και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε. Το βράδυ φοβόμαστε. Ο καιρός είναι άγριος»συμπληρώνει.

Το site Πρωϊνή Ενημέρωση, http://www.eproini.gr, κατέγραψε την αγωνία αυτών των ανθρώπων. Το σπίτι δεν έχει ρεύμα και το βράδυ η οικογένεια βλέπει με καντηλάκι. Κάποιες φορές μάλιστα όταν δεν έχουν λάδι, περνάνε τη νύχτα μέσα στο σκοτάδι.

Η σύζυγός του Βασίλη Αβράμη, Διονυσία απευθύνει έκκληση. «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό». Το περασμένο Σάββατο, άνθρωποι της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» βρέθηκαν κοντά τους προσφέροντας τους τρόφιμα και άλλα είδη.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό και απευθύνουν έκκληση ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά, πριν ο χειμώνας και τα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους. «Κάνουμε έκκληση και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί ένα λυόμενο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούν αυτά τα έξι μικρά παιδιά να ζουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μου θυμίζει Αφγανιστάν, εκεί που έχουν καταστραφεί τα πάντα. Επίσης όποιος μπορεί ας προσφέρει μια ξυλόσομπα για να ζεσταθούν. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την οικογένεια αυτή» αναφέρει ο Γ. Λαγκαδινός, Πρόεδρος της Οργάνωσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved