Δυο μικρά κορίτσια σχεδιάζουν eco-friendly αεροσκάφη για να προστατέψουν το περιβάλλον

Τελικά η φαντασία και το ταλέντο των παιδιών μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο!

Δυο μικρά κορίτσια σχεδιάζουν eco-friendly αεροσκάφη για να προστατέψουν το περιβάλλον

Δύο κορίτσια έχουν φτάσει στα ύψη – κερδίζοντας έναν διαγωνισμό γνωστής αεροπορικής εταιρίας- για να σχεδιάσουν οικολογικά επιβατικά αεροπλάνα του μέλλοντος.

Το «EcoJet» που σχεδίασε η Cerys Armstrong λειτουργεί με μπαταρίες, με ηλιακά πάνελ στα φτερά του, και κρίθηκε ως η καλύτερη συμμετοχή από μαθητή δημοτικού σχολείου. Η 8χρονη, από το Attleborough του Norfolk, λέει ότι η πτήση για να είναι οικολογική θα πρέπει να διαθέτει μαχαιροπίρουνα από μπαμπού και επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα από επεξεργασμένα φύλλα μπανάνας.

Η νικήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Lara Wong, 15 ετών, από το Epsom, Surrey, άντλησε έμπνευση για τον σχεδιασμό της από λέπια ψαριού για να σχεδιάσει την άτρακτο.Το φιλικό προς το περιβάλλον αεροπλάνο της βασίζεται σε στοίβες υδρογόνου και κυψελών καυσίμου υπό πίεση για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο εθνικός διαγωνισμός της Airline easyJet αφορούσε μαθητές ηλικίας 7 έως 16 ετών. Σκοπός του ήταν να σχεδιάσουν ένα «αεροσκάφος του μέλλοντος» μηδενικών εκπομπών ρύπων.

koritsakia sxediasmos aeroplanou

Η 8χρονη Cerys, αποκάλυψε ότι είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για πράσινες λύσεις. Είπε συγκεκριμένα:

«Αγαπώ το περιβάλλον τόσο πολύ. Έκανα μια ολόκληρη έρευνα σε διάφορα πράγματα φιλικά προς το περιβάλλον και πρόσθεσα τα αγαπημένα μου, όπως κομποστοποιήσιμα κύπελλα από φύλλα μπανάνας. Διάλεξα μπαταρίες για να τροφοδοτήσω το αεροπλάνο μου γιατί δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω καύσιμα».

Ο διαγωνισμός της easyJet ακολουθεί τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26, όπου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να είναι η πρώτη που θα πετάξει επιβάτες με υδρογονοκίνητα αεροσκάφη Airbus από το 2035. Μεταξύ των κριτών ήταν ο κορυφαίος σχεδιαστής Frank Stephenson, ο οποίος έχει δημιουργήσει εμβληματικά αυτοκίνητα για τη Ferrari, τη Maserati και τη McLaren, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος:

«Έχουμε ενθουσιαστεί από τα σχέδια που έχουμε δει. Η φαντασία των παιδιών είναι τόσο δυνατή. Θερμά συγχαρητήρια στον Cerys και τη Lara!» Μια έρευνα της easyJet σε 2.000 γονείς και τα παιδιά τους διαπίστωσε ότι το 94% των παιδιών θέλουν να μάθουν περισσότερα στο σχολείο για τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Πηγή φωτογραφιών: metro.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved