Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού

Το Mothersblog.gr σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου κάνουν δώρο σε 10 τυχερούς αναγνώστες από μία διπλή πρόσκληση.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού

Ειδικότερα,

Το δώρο αφορά: (5) διπλές προσκλήσεις για τον Πήτερ Παν την Κυριακή 6/3 στις 12:30 και (5) διπλές για την Κοκκινοσκουφίτσα στις 15:15 την Κυριακή 6/03 στο Ιντεάλ, Πανεπιστημίου 46 – μετρό Πανεπιστήμιο).

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Festival paramythiou1

Το 5o Φεστιβάλ Παραμυθιού συνεχίζεται και υποδέχεται την Άνοιξη στην Χώρα του Ποτέ

Το 5ο Φεστιβάλ παραμυθιού της Γιούλης Ηλιοπούλου μετά την 1η ιδιαίτερα επιτυχημένη σαιζόν με τρείς θεατρικές παραστάσεις, συνεχίζεται από τις 20 Φεβρουαρίου με δύο θρυλικά παραμύθια. Η δημοφιλής δημιουργός γιορτάζει τα 20 χρόνια της Παιδικής της σκηνής επαναφέροντας τις μεγάλες της επιτυχίες που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

Ο Πήτερ Πάν έρχεται για 3η χρονιά σε μια συναρπαστική, θεαματική περιπέτεια στην χώρα του Ποτέ με θέμα την κλιματική αλλαγή σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου και η Κοκκινοσκουφίτσα στο Δάσος των Παραμυθιών σε μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων φέρνει ένα μαγικό κόσμο με χιούμορ και συγκίνηση, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να αναγνωρίσουν και να ξεπεράσουν τους φόβους τους, σε σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης Έλενας Μαυρίδου.

Festival paramythiou2

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ και ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ - Τζέιμς Μάθιου Μπάρυ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου

H θρυλική ιστορία του ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ, του αιώνιου παιδιού που αρνείται να μεγαλώσει και συμβολίζει την αθωότητα της νιότης που όλοι κρύβουμε στην ψυχή μας. Ο ιππότης του καλού ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», με την πιστή του φίλη, τη Νεράιδα ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ, αλλά και με τα χαμένα παιδιά, τα ορφανά παιδιά που έφερε από τη Γη και μαζί τους, με θάρρος και επιμονή, μάχεται εναντίον του πονηρού και φιλοχρήματου ΚΑΠΤΕΝ ΧΟΥΚ και των πειρατών και προστατεύει τους φυσικούς θησαυρούς, τα πλάσματα, την ειρήνη και τον πολιτισμό της ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ.

Μια θεαματική περιπέτεια στη χώρα Ποτέ με το αιώνιο παιδί και τους θρυλικούς ήρωες της πιο αγαπημένης ιστορίας για παιδιά παγκοσμίως.

Σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου. Με σημαντικά μηνύματα ζωής για τη φιλία, για την επιμονή στο στόχο μας, για την γενναιοδωρία, την μεγάλη αξία της οικογένειας στη σύγχρονη κοινωνία.

Το κεντρικό μήνυμα, όμως, του έργου είναι η ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και η επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φύση.

Να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά, αυριανοί πολίτες αυτού του κόσμου ότι η κλιματική αλλαγή , αν δεν παρθούν μέτρα από όλους μας, απειλεί τις ζωές και το μέλλον μας.

Η αιώνια πάλη του καλού με το κακό ανάμεσα σε πειρατές, χαμένα παιδιά και νεράιδες, με ένα θίασο εξαιρετικά ταλαντούχων και έμπειρων ηθοποιών και χορευτών μια θεαματική παράσταση που ντύνεται με κιν/κά γυρίσματα, ειδικά εφέ, κοστούμια εποχής, χορογραφίες, ακροβατικά, θεαματικές σκηνές ξιφασκίας και 3D animation στον ανακαινισμένο Πολυχώρο πολιτισμού ΙΝΤΕΑΛ που συνθέτουν ένα μαγευτικό θέαμα για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το έργο :

Ο Πήτερ Παν και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τη χώρα του Ποτέ που κινδυνεύει εξαιτίας του Κάπταιν Χουκ ο οποίος κατασκεύασε μια μηχανή κάπου στη Γη. Την μετέφερε στη χώρα του Ποτέ και αφού έκαψε την βλάστηση στο μεγάλο βουνό άρχισε τις εργασίες του τρυπώντας το έδαφος για να βρει χρυσό, αλλά και για να αποσπάει το πολύτιμο υλικό Νάρντια που δημιουργείται από τη Νεραϊδόσκονη και γίνεται διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους.

Έτσι γέμισε τον τόπο με διοξείδιο του άνθρακα και άρχισε να μολύνει και το νερό της θάλασσας. Οι νεράιδες, οι γοργόνες, οι Ινδιάνοι, τα χαμένα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια άρχισαν να αρρωσταίνουν. Η χώρα του Ποτέ κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Ο Πήτερ Παν με την βοήθεια όλων των φίλων του, πρέπει να σταματήσει αυτή την καταστροφή από τους πειρατές και να σώσει το περιβάλλον και τους κατοίκους της χώρας του. Η μάχη η επιμονή του το θάρρος και το δίκιο του θα τον οδηγήσουν στο τέλος στη νίκη και νέοι κανόνες θα μπουν σε όλους όσους ζουν εκεί για να προστατέψουν στο μέλλον τη φύση , το περιβάλλον που τους χαρίζει τη ζωή.
Είδος: Για παιδιά και όλη την οικογένεια

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Μουσική επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά- Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο
Φωτισμοί-3D ANIMATION: Λάμπρος Σούνδιας
Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Πρωτότυπη μουσική τραγουδιών: Γιάννης Φουστέρης
Στίχοι τραγουδιών : Γιούλη Ηλιοπούλου
Χορογραφίες: Φανή Παρλή
Ειδικές κατασκευές: Θόδωρος Τσιμπλάκης
Μαλλιά – μακιγιάζ : Νίκος Ζήσης
Δ/νση Παραγωγής: Αντώνης Μαρκόγιαννης
Παραγωγή: ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ
Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής

Νεράιδα στη γιγαντοοθόνη: Γιούλη Ηλιοπούλου

Ηθοποιοί: Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Γιάννης Χριστοφάνης, Μαρίσα Φαρμάκη, Δέσποινα Κασιώτη, Πένη Χαλκιά, Δέσποινα Χαριάτη, Ολυμπία Μανωλοπούλου

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Τοποθεσία: Πανεπιστημίου 46 – μετρό Πανεπιστήμιο , Αθήνα

Μέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή από 20/2/22 έως και 10/4/22 ώρα 12,30 μ. μ
Eισιτήρια: Vip Ζώνη 14€, Α Ζώνη 12 €, | Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος | Εξώστης 8€ /Ανέργων – Πολυτέκνων 9€ | Ειδικές τιμές για Γκρουπ άνω των 20 ατόμων .

Προπώληση: viva.gr https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/piter-pan-ke-tinkermpel-sti-chora-tou-pote/

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 6937709958
https://youtu.be/8Hz9pDO8bjo
https://www.youtube.com/watch?v=zGUnbYtce9M
https://www.youtube.com/watch?v=LWZs2jX5s78

Festival paramythiou3

ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου
(για παιδιά Από 2 έως 8 χρόνων)

Από Κυριακή 20 /2/22 και κάθε Κυριακή έως 10/4/22 ώρα 15:15 μ .μ

Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών, μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων, κάνει πρεμιέρα στην παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.

Η Κοκκινοσκουφίτσα διασχίζει το δάσος των παραμυθιών. Στον δρόμο της συναντά ψάρια που πετούν, έναν κυνηγό δάσκαλο του καράτε, κούκλες που φορούν μάσκες, αλλά κι έναν λύκο χορευτή! Δεν πειράζει που φοβάται. Ξέρει, ότι αν καταλάβει τον φόβο της και τον αγκαλιάσει, αυτός θα υποχωρήσει. Μαθαίνει σιγά σιγά ότι μέσα από την επαφή της με όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ακόμα και με τον “κακό” λύκο, θα προχωρήσει πιο ώριμη στον δρόμο της ενηλικίωσης. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Άλλωστε, πόσο κακός είναι, αλήθεια, ο λύκος (που κρύβεται μέσα μας); Συνοδοιπόροι σε αυτό της το ταξίδι οι μικροί θεατές, που συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, βοηθώντας τη μικρή ηρωίδα να αποφύγει τις κακοτοπιές και να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της διαδρομής της. Μονάχα η ελπίδα για το μέλλον μπορεί να τη στηρίξει στις αντιξοότητες που συναντά. Και τα μικρά παιδιά είναι πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

Μέσα σε κάθε παραμύθι ζει μια ερώτηση. Και οι ερωτήσεις που παραμένουν διαχρονικές, σηματοδοτούν και την αξία των παραμυθιών που τις έθεσαν. Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας έχει τις ρίζες της σε ευρωπαϊκά λαϊκά παραμύθια της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι συναντώνται τουλάχιστον 70 παραλλαγές της ιστορίας ανά τον κόσμο. Με αναφορές στον Σαρλ Περρώ, τους αδερφούς Γκριμ, τον ιστορικό Άντριου Λάνγκ, τον συγγραφέα Έγκμπερτ της Λιέγης, η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών, σε απόδοση και σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, είναι μια παράσταση με πρωταγωνιστές τις θεατρικές μάσκες και τις μαριονέτες. Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ενώ όλοι μαζί σαν κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Μέσα από τη ζωντανή αφήγηση, η παράσταση έρχεται να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας μια μικρογραφία της ζωής ενός ανθρώπου, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους αναγνωρίζοντάς τους. Ενθαρρύνοντάς τα να πορεύονται με ελπίδα και να ανακαλύπτουν διαρκώς τον εαυτό τους με πίστη και αγάπη.

Συντελεστές

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Μάσκες: Έλενα Μαυρίδου
Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου σε συνεργασία με τον θίασο
Σκηνικά - Κοστούμια - props: Γεωργία Μπούρδα
Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης
Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Ιωάννα Πιταούλη, Γιάννης Σίμος
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Έλενα Εξαδακτύλου
Φωτογραφίες- Bίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κούζα, Ιωάννα Πιταούλη
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη
Social Media: Δανάη Γκουτκίδου
Σχεδιασμός - Γραφιστική επιμέλεια:Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Βασίλης Κουλακιώτης, Γιάννης Κατσιμίχας, Γιάννης Σίμος

Ταυτότητα εκδήλωσης

Διάρκεια: 60’

ΙΝΤΕΑΛ
Τοποθεσία: Πανεπιστημίου 46 – μετρό Πανεπιστήμιο , Αθήνα
Μέρες και Ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή από 20/2/22 έως και 10/4/22 ώρα 15.15 μ. μ
Eισιτήρια: Τιμές Εισιτηρίων: από 8€ έως 14€
Vip Ζώνη 14€, Α Ζώνη 12 €, | Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος | Ανέργων – Πολυτέκνων 9€ | Ειδικές τιμές για Γκρουπ άνω των 20 ατόμων .

Προπώληση: viva.gr https://www.viva.gr/tickets/theater/kokkinoskoufitsa-sto-dasos-ton-paramythion/

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 6937709958
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=c8X4Z4iSK6k

FB: Horos Theatre Company
Website: https://horostheatre.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved