Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών στα Πανεπιστήμια - Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών,

Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών στα Πανεπιστήμια - Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

συνεχίζοντας την απεργία τους για 11η εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους.

Στον αέρα μετεγγραφές φοιτητών και εξάμηνο επισημαίνει από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνοντας νωρίτερα έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους:

«Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι «αυτό θα πρέπει να σταματήσει, γιατί και αυτοί με τη στάση τους απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο» και προσθέτει:

«Αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις, όταν δεν γίνονται μαθήματα, υπάρχουν μετεγγραφές που είναι στον αέρα, υπάρχουν μαθήματα που είναι στον αέρα και κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς και δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το όποιο δίκιο του καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved