Ερευνα: Μάθε πιάνο πριν τα 7 σου χρόνια για να γίνεις εξυπνότερος!

Κάτι παραπάνω θα ήξεραν όσοι έλεγαν ότι τα γαλλικά και το πιάνο είναι απαραίτητα για την παιδεία ενός παιδιού!

Ερευνα: Μάθε πιάνο πριν τα 7 σου χρόνια για να γίνεις εξυπνότερος!

Πού να ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε μία μελέτη που θα έδειχνε ότι όσα παιδιά ξεκίνησαν να παίζουν πιάνο από μικρή ηλικία, θα γίνονταν ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι!

Οι ερευνητές από την Κίνα, υποστηρίζουν ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, ενδυναμώνει τον εγκέφαλο. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όσοι μαθαίνουν πιάνο πριν την ηλικία των 7 χρόνων, γίνονται πιο έξυπνοι άνθρωποι, μιας και ο εγκέφαλος κερδίζει πολλά!

Στη μελέτη συμμετείχαν 48 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 19-21 ετών, που όλοι τους είχαν κάνει μαθήματα πιάνου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα τα είχαν ξεκινήσει σε ηλικία τριών ετών!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι από αυτούς έπαιζαν ένα μουσικό όργανο από μικρή ηλικία, και ιδιαιτέρως πιάνο, είχαν αυξημένη την αίσθηση του προγραμματισμού και της διαχείρισης του χρόνου, ενώ επιπλέον είχαν και αυξημένη ακοή.

Τα μέρη του εγκεφάλου, όπως έδειξε η νέα αυτή μελέτη, επηρεάζονται και αναπτύσσονται γρηγορότερα λόγω της μουσικής, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το IQ!

Οπότε μήπως θα ήταν καλό να αρχίσετε τα μαθήματα πιάνου στα παιδιά σας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved