Πέντε τρόποι για να μην αρρωστήσετε οικογενειακώς!

Διανύουμε μία εποχή που και έστω και ένα μέλος της οικογένειάς σας ταλαιπωρείται από κάποιο κρύωμα. Όταν λοιπόν ένας ιός περιπλανάται στο σπίτι σας, και είναι επικίνδυνο να κολλήσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Πέντε τρόποι για να μην αρρωστήσετε οικογενειακώς!

Έτσι καλό θα είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για μην είστε το επόμενο θύμα ίωσης.

• Το συχνό πλύσιμο στα χέρια είναι απαραίτητο. Μπορεί να το έχετε ακούσει και να το έχετε διαβάσει πολλές φορές, αλλά είναι ο σημαντικότερος τρόπος για να μην μεταδοθεί ο ιός. Το 80% των μολυσματικών ασθενειών μεταδίδονται από την αφή. Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου είναι ότι επειδή δεν μπορείτε να εμποδίσετε τα μικρόβια να εισβάλλουν στο σπίτι σας, θα πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας για να είναι καθαρά. 20 δευτερόλεπτα με το σαπούνι είναι αρκετά για να μην πλησιάσουν τα μικρόβια. Έχετε έτσι, μικρότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.
• Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας. Οι περισσότεροι από μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, έχουμε μάθει να βάζουμε το χέρι μας μπροστά για να μην μεταδίδονται τα μικρόβια.
• Η απολύμανση επίσης είναι ένας τρόπος ώστε να μην μεταδίδονται τα μικρόβια. Ποτήρια, τηλεκοντρόλ, παιχνίδια αλλά και άλλα αντικείμενα είναι καλό να αποστειρώνονται.
• Μην αφήνετε την πετσέτα σας ή το ποτήρι που βάζετε την οδοντόβουρτσας σας, μαζί με του ασθενή.
• Ένας καλός ύπνος, με μία σωστή διατροφή μπορεί να κρατήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και ενδεχομένως μακριά από ιούς.

Αν κάνετε τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να μην αρρωστήσετε. Βέβαια κάποιοι ιοί είναι πολύ ανθεκτικοί, και μπορεί να εισβάλλουν στον οργανισμό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved