Υπάρχουν επικίνδυνα κινούμενα σχέδια;

Οι τελευταίες γενιές έχουν μεγαλώσει με κινούμενα σχέδια. Όσο περνάει όμως χρόνος και η τεχνολογία αναπτύσσεται, βγαίνουν συνεχώς κινούμενα σχέδια που ορισμένα από αυτά μπορεί να βλάψουν το παιδί σας.

Υπάρχουν επικίνδυνα κινούμενα σχέδια;

Όσα έχουν γρήγορες εναλλαγές εικόνων, υποστηρίζουν οι ερευνητές που έχουν κάνει πολλές μελέτες για το θέμα αυτό, είναι ακατάλληλα για τη μαθησιακή λειτουργία των μικρών μας φίλων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι τα παιδιά δεν συγκεντρώνονται εύκολα ενώ δυσκολεύονται να μάθουν και να αφομοιώσουν πράγματα.

Σε παλαιότερη έρευνα που είχε γίνει και συμμετείχαν εξήντα παιδιά τεσσάρων ετών, οι ερευνητές κατέληξαν ότι στην ομάδα που είχαν βάλει παιδιά να βλέπουν παιδικά με συχνές εναλλαγές σκηνών, όταν τους ζητήθηκε να φέρουν εις πέρας κάποιες αποστολές, οι επιδόσεις τους ήταν αρκετά μειωμένες, σε σχέση με τις ομάδες των παιδιών που ζωγράφιζαν με μαρκαδόρους ή που παρακολούθησαν βίντεο εκπαιδευτικών κινουμένων σχεδίων.

Επίσης επικίνδυνα κινούμενα σχέδια είναι όσα έχουν τερατόμορφα και αλλόκοτα πλάσματα ή έχουν βία. Το παιδί βλέποντας αυτές τις εικόνες αποκτά επιθετικότητα και άσχημη ψυχολογία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved