Εσύ πόσους ρόλους καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά;

Εσύ πόσους ρόλους καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά;

Σκεφτόμουν τίτλο για το σημερινό άρθρο μας αλλά δεν χωράει εδώ καθώς σαν γυναίκες και μαμάδες έχουμε πολλούς «ρόλους» που προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας καθημερινά.

Google Podcasts

Apple Podcasts

Rss Feed


Η ζωή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, οι καθημερινοί ρυθμοί μας περιορίζουν και μας δημιουργούν ακόμα περισσότερο άγχος να προλάβουμε να «ικανοποιήσουμε» όλους μας τους ρόλους αλλά και τους ανθρώπους γύρω μας.

Να δουλέψουμε, να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας, να είμαστε καλές σύζυγοι και φυσικά μέσα σε όλο αυτό τον πανικό ίσως καταφέρουμε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας που χρειαζόμαστε.

Αυτός ο χρόνος για εμάς, το λεγόμενο #metime πείτε μου αλήθεια, πόσες φορές το έχετε παρακάμψει γιατί πρέπει να κάνετε κάτι άλλο που θεωρείτε είναι πιο σημαντικό;

Κάποια στιγμή που έκανα ψυχοθεραπεία ,έπρεπε να ακυρώσω μια συνεδρία γιατί προέκυψε μια δουλειά. Καλώντας λοιπόν τον ψυχοθεραπευτή μου μου είπε την εξής ατάκα : Δεν πειράζει κυρία Βούρου, καταλαβαίνω, πάντα υπάρχει κάτι που έρχεται πάνω από την ψυχική μας υγεία . Μου έκανε τόσο εντύπωση και σχεδόν ντράπηκα κιόλας που δεν ξαναακύρωσα ποτέ. Με αυτό θέλω να καταλήξω στο ότι πρέπει να έχουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας.

Η τηλεργασία με τις καραντίνες, ήρθαν για να μας προσθέσουν περισσότερες δυσκολίες. Προσωπικά για μένα, αυτή η περίοδος ήταν αρκετά εποικοδομητική καθώς ξεκίνησα το δικό μου wellness site το the healthyplan.gr, ένα όνειρο ζωής που ποτέ δεν έβρισκα χρόνο να υλοποιήσω. Βέβαια δημιουργήθηκαν καινούριες ανάγκες στην καθημερινότητα μου όπως η απόκτηση εκτυπωτή καθώς διεκπεραιώνω αρκετές παραγγελίες καθημερινά είτε για το eshop είτε για τα προγράμματα διατροφής. Παράλληλα έχω και τη δημιουργική απασχόληση του μικρού όταν γυρίζει από το σχολείο που πάντα κάτι θέλουμε να τυπώσουμε για να ζωγραφίσει ή κάποιο παιχνίδι χαρτοκοπτικής.

Έτσι επέλεξα έναν «έξυπνο» εκτυπωτή ώστε να μπορώ να κερδίζω χρόνο και να τυπώνω με ασφάλεια ό,τι χρειάζομαι. ΤοHP+ είναι ένα έξυπνο σύστημα εκτύπωσης που με την προηγμένη εφαρμογή Hp smart, τυπώνω ό,τι χρειάζομαι όποτε το χρειάζομαι χωρίς να πρέπει να είμαι από πάνω και να περιμένω. Κάνω εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή με μεγάλη ευκολία κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Επίσης η υπηρεσία Instant Ink με δωρεάν 6μηνη συνδρομή μέσω του ΗP+ με βοηθάει να μην ξεμένω ποτέ από μελάνι και παράλληλα να κάνω και οικονομία ! Δεν υπάρχει χειρότερο να χρειάζεσαι επειγόντως να τυπώσεις κάποιο έγγραφο και να ξεμείνεις από μελάνι !

Σας τα λέω όλα αυτά γιατί η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και ειδικά για εμάς τις γυναίκες που έχουμε αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα χρειαζόμαστε μικρούς «συμμάχους» που θα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και θα εξοικονομούμε περισσότερο #metime που πραγματικά το έχουμε ανάγκη. Γιατί να χάνεις χρόνο να τρέχεις να τυπώσεις σε κάποιο μαγαζί το έγγραφο που χρειάζεσαι ή τη ζωγραφιά του παιδιού σου ; Δεν είναι καλύτερο αυτό το χρόνο να τον αφιερώσεις σε σένα ; Θα μου πείτε αχ να ήταν μόνο αυτό , έχουμε τόσα πολλά να ασχοληθούμε.

Από κάπου όμως πρέπει να γίνει η αρχή και με μικρούς έξυπνους τρόπους να μπορούμε να είμαστε τυπικές απέναντι στις υποχρεώσεις μας αλλά κυρίως να βρίσκουμε χρόνο για εμάς τις ίδιες και παράλληλα να περνάμε ποιοτικό χρόνο με εκείνους που αγαπάμε.

Γιατί μας αξίζει και τους αξίζει


Σας φιλώ και τα λέμε σύντομα

Μαρία Λουίζα Βούρου

Y.Γ Με βρίσκετε στο Instagram: maria _louiza_real και facebook : maria Louiza vourou

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved