Όλα όσα βιώνει μία μαμά σε κάθε νέα back to school περίοδο!

Η αλήθεια είναι πως έπειτα από ένα παράξενο καλοκαίρι και μία χρονιά που βρήκε τα παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο σπίτι και πάνω από τα laptops ή τα tablets τους, ανυπομονούσα να έρθει ο Σεπτέμβρης και να τα δω να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες -και αν είσαι και εσύ μητέρα, πιστεύω πως μπορείς να ταυτιστείς μαζί μου!

Πατούλια Kατερίνα
Όλα όσα βιώνει μία μαμά σε κάθε νέα back to school περίοδο!

Το ζήτημα είναι, ωστόσο, πως η back to school περίοδος είναι συχνά έντονη και απαιτητική, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για εμάς τις μαμάδες. Διότι τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, μετά το γραφείο ή την τηλεργασία, χρειάζεται να μαγειρέψω για την επόμενη μέρα και κυρίως, να βοηθήσω τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι.

Αν αναλογιστείς, λοιπόν, πως η μία μου κόρη πηγαίνει φέτος στην Α΄ Δημοτικού και η άλλη στη Γ’ Δημοτικού, μπορείς ενδεχομένως να φανταστείς τι συμβαίνει στο σπίτι μου κάθε απόγευμα. Το ένα λεπτό βρίσκομαι στην κουζίνα και ελέγχω το φαγητό στην κατσαρόλα ή τον φούρνο, το επόμενο «πετάγομαι» μέχρι το σαλόνι για να βοηθήσω τη μικρή μου με τις σχολικές εργασίες ή τις χειροτεχνίες και στο ενδιάμεσο, απαντάω στα emails των συναδέλφων που συνεχίζουν να έρχονται, ενώ συγχρόνως τρέχω στο δωμάτιο της μεγάλης, για να τη βοηθήσω με τις ασκήσεις στη γλώσσα και τα μαθηματικά, που της έχει βάλει η δασκάλα της. Όλα αυτά ενώ από το καθημερινό πρόγραμμα της back to school περιόδου δεν λείπουν -φυσικά- τα απρόοπτα ή οι εξωσχολικές δραστηριότητες, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν μέρες που το απογευματινό τρέξιμο, συνεχίζεται και στους δρόμους της πόλης.

HP1

Κάπως έτσι, κάθε απόγευμα το σπίτι γεμίζει με φωνούλες και φωτοτυπίες -δικές μου και των παιδιών- και εγώ, προσπαθώ να βρω τρόπους για να ξεκλέψω έστω και λίγες στιγμές για τον εαυτό μου. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρνω όμως, η αλήθεια είναι πως τίποτε δεν συγκρίνεται με το να βλέπω τις μικρές μου να μεγαλώνουν, να μαθαίνουν και να χαμογελούν κάθε φορά που λύνουν μία δύσκολη άσκηση ή ολοκληρώνουν μία ζωγραφιά, που τις κάνει να αισθάνονται περήφανες.

Όπως και να έχει, επειδή η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο για μία εργαζόμενη μανούλα στην πόλη, δεν είναι εύκολη υπόθεση, σου έχω μερικά tips που ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν να κερδίζεις χρόνο κάθε απόγευμα ή τουλάχιστον θα περιορίσουν τα άσκοπα πηγαινέλα και την κούραση.

HP2

1. Επένδυσε σε ένα «έξυπνο» σύστημα εκτύπωσης

Από τις εργασίες, τις ασκήσεις και τις χειροτεχνίες των παιδιών μέχρι τις δικές σου παρουσιάσεις για το γραφείο και φυσικά, τη σχολική κάρτα, δηλαδή το έντυπο για το self test των μαθητών, που πρέπει να εκτυπώνεις πλέον δύο φορές την εβδομάδα. Ένας εκτυπωτής είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος σήμερα. Φρόντισε απλώς ο εκτυπωτής που θα προμηθευτείς να είναι και «έξυπνος», ώστε να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή να βρεις μελάνι!

Στην πραγματικότητα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να επενδύσεις σε ένα «έξυπνο» σύστημα εκτύπωσης, όπως το HP+, που προβλέπει τις ανάγκες σου -και όχι μόνο.Βλέπεις, ένας από τους λόγους που προτίμησα το HP+, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν «έξυπνο» εκτυπωτή, που μου επιτρέπει να εκτυπώνω ό,τι θέλω ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στην προστασία του πλανήτη μέσα από εκτυπώσεις με μηδενική αποψίλωση και την ανακύκλωση δοχείων. Όλα αυτά ενώ κάνοντας μία δωρεάν εξάμηνη συνδρομή στο Instant Ink, μπορείς να απολαμβάνεις μία «έξυπνη» συνδρομητική υπηρεσία μελανιού και έτσι, όχι μόνο να περιορίζεις τα οικογενειακά έξοδα (συνοδεύεται με μείωση των εξόδων σε αυθεντικό μελάνι HP έως 70% ή σε αυθεντικό γραφίτη HP έως 50% και παράδοση αναλώσιμων, όταν τα χρειάζεσαι), αλλά να είσαι και σίγουρη ότι δεν θα ξεμείνεις ποτέ από μελάνι.

HP3

2. «Κατέβασε» στο κινητό σου τις κατάλληλες εφαρμογές

Μπορεί να μην «το έχεις» πολύ με την τεχνολογία όμως, όταν δύναται να σου λύσει τα χέρια και να σε βοηθήσει να οργανώσεις λίγο καλύτερα την καθημερινότητά σου, σίγουρα αξίζει μία θέση στη ζωή σου. Στη δική μου περίπτωση, επειδή ένα από τα θέματα που είχα να αντιμετωπίσω με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ήταν η δυσκολία των παιδιών μου να συγκεντρώνονται μετά το σχολείο, στράφηκα στις κατάλληλες εφαρμογές, δηλαδή σε apps που είχαν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Έτσι, εκτός από το προηγμένο HP Smart App που παρέχει το HP+ και , που μου επιτρέπει να σαρώνω και να εκτυπώνω από το κινητό μου ό,τι θέλω για εμένα και τα παιδιά, έχω «κατεβάσει» και μερικά apps που βοηθούν τις μικρές μου να μαθαίνουν και κυρίως, να συγκεντρώνονται πιο εύκολα και να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους, σε ό,τι αφορά στη μελέτη στο σπίτι. Πάντα, βέβαια, το smartphone είναι στα δικά μου χέρια!

Extra tip: Αν έχεις και εσύ το «έξυπνο» σύστημα εκτύπωσης HP+ στο σπίτι, «κατέβασε» το HP Smart App, μιας και διαθέτει τώρα νέα, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, μην παραλείψεις να μπεις στην ιστοσελίδα Print & Play της HP®, καθώς σε αυτή θα βρεις πολλές επιλογές για να μαθαίνουν και να διασκεδάζουν τα παιδιά, μέσα από εκτυπώσιμες χειροτεχνίες. Πίστεψέ με, είναι must για τις στιγμές που τα μικρά σου βαριούνται στο σπίτι και φυσικά για τις γιορτές, αφού παρέα θα δημιουργήσετε τα πιο όμορφα εκτυπώσιμα διακοσμητικά!

HP4

3. Μην διστάζεις να ζητάς βοήθεια

Όσο απλή ή κλισέ και αν φαντάζει ενδεχομένως αυτή η συμβουλή, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι όσο και αν θέλεις να έχεις τα πάντα υπό τον έλεγχό σου και όσο δυνατή και αν είσαι, υπάρχουν στιγμές και δη, back to school απογεύματα που η ζωή με τα παιδιά και τις υποχρεώσεις στο σπίτι και το γραφείο, είναι κάτι περισσότερο από έντονη. Αν έχεις τη δυνατότητα, λοιπόν, είναι σημαντικό να ζητήσεις από τον σύντροφό σου να εμπλακεί περισσότερο με τη μελέτη των παιδιών ή με κάποια άλλη οικογενειακή υποχρέωση, όπως το μαγείρεμα ή τη μεταφορά των μικρών σας στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Άλλωστε, πρόκειται για υποχρεώσεις και των δυο. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τις ημέρες που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι το πρόγραμμά σου θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια της μητέρας, της αδερφής ή ακόμη και της φίλης σου. Διότι πίστεψέ με, ακόμη και το να σου φέρει κάποιος στο σπίτι κάτι που ξέχασες να πάρεις από το σούπερ μάρκετ την τελευταία στιγμή, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.

HP5

Το σίγουρο είναι πως τα απογεύματα της καθημερινότητας στο σπίτι, τώρα που τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο, είναι γεμάτα και έντονα. Κάθε μαμά, λοιπόν, καλείται να είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο -όσο τουλάχιστον περνάει από το χέρι της. Τα καλά νέα είναι, πάντως, πως στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να μεριμνούμε ή να ανησυχούμε, όπως για παράδειγμα για το μελάνι που μπορεί να τελειώσει τη στιγμή που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Αρκεί να κάνουμε το σπίτι μας λίγο πιο «έξυπνο», επενδύοντας στους πιο smart «συμμάχους» και τις κατάλληλες εφαρμογές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved