Σε δημοπρασία αυθεντικά σκίτσα του Τεν-Τεν!

Στην όμορφη πόλη του Παρισιού θα δημοπρατηθούν πάνω από 200 έργα του καλλιτέχνη Ερζέ που σχεδίασε τις «Περιπέτειες του Τεν Τεν».

Σε δημοπρασία αυθεντικά σκίτσα του Τεν-Τεν!

Στη συλλογή του διάσημου Βέλγου καλλιτέχνη, περιλαμβάνονται τα πρώτα τεύχη με τις περιπέτειες του ήρωα Τεν Τεν, αυθεντικά σκίτσα και σπάνιες γκραβούρες.

Τα ποσά από ότι φαίνεται θα είναι αρκετά υψηλά αφού ένα χάλκινο άγαλμα του Τεν Τεν από ότι υπολογίζεται στοιχίζει 180.000 ευρώ.

Πριν δυο χρόνια μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές οθόνες η ταινία «Το μυστικό του μονόκερου» το οποίο εμπνεύστηκε από το πρώτο τεύχος του Τεν Τεν και αναμένεται να ξεχωρίσει στη δημοπρασία.

Το 2012, σε δημοπρασία στο Παρίσι, ένα σπάνιο εξώφυλλο του Τεν Τεν που σχεδίασε ο ίδιος ο συγγραφέας των περιπετειών, Eρζέ το 1932, πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Οι «Περιπέτειες του Τεν Τεν» είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές κόμικς παγκοσμίως. Ο γνωστός καρτουνίστικος Βέλγος δημοσιογράφος έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίγραφα σε όλο τον κόσμο και έχει γυριστεί σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved