Η 17χρονη συγγραφέας Βάνα Κομνηνού, παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα

Μια ταλαντούχα 17χρονη μαθήτρια από τα Χανιά, θα παρουσιάσει το μυθιστόρημά της την Τετάρτη.

Η 17χρονη συγγραφέας Βάνα Κομνηνού, παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα

Συγγραφέας μόλις στα 17 της χρόνια, η νεαρή Χανιώτισσα Βάνα Κομνηνού, είναι μαθήτρια της Γ' τάξης του Λυκείου.

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Σκοτεινά Μονοπάτια» θα παρουσιαστεί, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο δημαρχείο Χανίων.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο δήμος, η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική «Πελεκανάκη» και οι Εκδόσεις «Ιβίσκος». Την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Γκιούλου.

Ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως: «το βιβλίο της νεαρής συγγραφέως σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος, με την πλοκή, το λογοτεχνικό ύφος και τα έντονα συναισθήματα που πυροδοτεί. Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στο μεγαλείο της ζωής, που συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη».

Η Βάνα Κομνηνού έχει γράψει ήδη τρία διηγήματα, έχοντας λάβει στον 15ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό λογοτεχνίας (2013) το πρώτο βραβείο σε αυτή την κατηγορία.

Αν και μόλις 17 ετών, μιλάει έξι ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Τουρκικά) και όπως δήλωσε «μέσα από αυτή της την επιλογή γνώρισε όλο τον κόσμο, τον πολιτισμό και την κουλτούρα πολλών λαών».

Αυτήν της την «περιπλάνηση», με τη βοήθεια της οικογένειάς της, την ξεκίνησε από τη δεύτερη τάξη του δημοτικού. Η Βάνα Κομνηνού άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία και, σήμερα, έχοντας στα χέρια της το πρώτο της βιβλίο, στέλνει ένα μήνυμα στη νέα, κυρίως, γενιά: «Να κυνηγάτε τα όνειρα σας».

Η ίδια, έχοντας μπροστά της το μέλλον, θέλει να κατακτήσει τη ζωή και σχεδιάζει από τώρα το επόμενο βήμα της, που είναι η εισαγωγή της στα ΑΕΙ, ενώ δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved