Σε συγγενείς μένουν πλέον τα αδέρφια της μικρής Μαρίας από τη Βουλγαρία

Πριν από μερικές ημέρες η μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ποιοι είναι οι βιολογικοί της γονείς.

Σε συγγενείς μένουν πλέον τα αδέρφια της μικρής Μαρίας από τη Βουλγαρία

Τώρα πλέον αναμένεται να μεταφερθεί στη Βουλγαρία όπου θα φιλοξενηθεί σε ένα κέντρο υποδοχής και κοινωνικής πρόνοιας και στη συνέχεια σε ανάδοχη οικογένεια.

Οι βιολογικοί γονείς της, Σάσα και Αθανάς Ρούσεφ, έχουν κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση».

Χθες, ανακοινώθηκε από την αρμόδια Δημόσια Αρχή Κοινωνικής Υποστήριξης, πως τα ανήλικα αδέρφια της Μαρίας τα οποία ζούσαν στη Βουλγαρία, μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε οικογένειες συγγενών.

«Η εγκατάσταση των παιδιών έγινε με τη συνδρομή των συγγενών αλλά και της ίδιας της οικογένειας», δήλωσαν από την Δημόσια Αρχή Κοινωνικής Υποστήριξης.

Η μητέρα, Σάσα Ρούσεβα, είχε απειλήσει πρόσφατα, ότι θα αυτοκτονήσει σε περίπτωση που η επιμέλεια των παιδιών της περάσει σε κοινωνικά ιδρύματα ή σε ανάδοχους γονείς, όπως σχεδίαζαν οι αρχές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved