Ερευνα: Είσαι όμορφος; Τα παιδιά θα σε εμπιστευτούν!

Είσαι όμορφος; Αν ναι, μόλις κέρδισες την εμπιστοσύνη των μικρών παιδιών! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα μελέτη του British Journal of Developmental Psychology.

Ερευνα: Είσαι όμορφος; Τα παιδιά θα σε εμπιστευτούν!

Μπορεί η εποχή της εικόνας, να έχει περάσει, αυτό όμως δε φαίνεται να ισχύει για τα παιδιά, τα οποία εμπιστεύονται περισσότερο τους ελκυστικούς ανθρώπους από ότι τους λιγότερο ελκυστικούς.

Στη μελέτη συμμετείχαν 32 παιδιά ηλικίας 4-5 ετών. Όταν τους δόθηκαν φωτογραφίες ενηλίκων και ρωτήθηκαν ποιον προτιμάνε, τα περισσότερα επέλεξαν τη φωτογραφία με τον πιο όμορφο και ελκυστικό!

«Βλέπουμε από τα αποτελέσματα, ότι τα παιδιά- κυρίως- τα κορίτσια εμπιστεύονται περισσότερο τους ελκυστικούς ανθρώπους, ακόμη και αν δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι για ποιο λόγο οι άνθρωποι που είναι πιο ελκυστικοί να έχουν περισσότερες γνώσεις», αναφέρει ο Igor Bascandziev, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό μπορεί να έχει μία βάσιμη εξήγηση. Ποια είναι αυτή; Ότι τα κορίτσια μπορεί να αντιλαμβάνονται καλύτερα την τελειότητα ενός προσώπου. Κάτι βέβαια που έχει αποδειχθεί σε παλαιότερες μελέτες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved