Πώς θα έχεις υπό τον έλεγχό σου την καθαριότητα του σπιτιού όλο το καλοκαίρι!

Για αρκετές μανούλες το καλοκαίρι να είναι μια ξέγνοιαστη και ξεκούραστη εποχή, μια περίοδος που έρχονται ακόμη πιο κοντά με τα παιδιά τους.

Πώς θα έχεις υπό τον έλεγχό σου την καθαριότητα του σπιτιού όλο το καλοκαίρι!

Ωστόσο, για κάποιες άλλες μανούλες, όπως εγώ ή και εσύ πιθανότητα, τα πράγματα λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Διότι αν εργάζεσαι και βρίσκεσαι από το πρωί έως αργά το απόγευμα σε έναν διαρκή «μαραθώνιο» με τον χρόνο και τις υποχρεώσεις, την ώρα που τα μικρά σου και οι φίλοι τους κάνουν… κατάληψη στο σαλόνι σου, τότε σίγουρα ξέρεις από «πρώτο» χέρι ότι το καλοκαίρι, δεν είναι η πιο ευνοϊκή εποχή για μια εργαζόμενη μητέρα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λοιπόν, όταν ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού κάθε απόγευμα, μπαίνεις κουρασμένη και κάθιδρη από τη ζέστη στο σπίτι, αντικρίζοντας το απόλυτο χάος. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις, είναι να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις. Αντιθέτως, αυτό που λαχταράς είναι να απολαύσεις ένα δροσιστικό ντους και λίγες στιγμές χαλάρωσης με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θέλεις να βγάλετε την τηλεόραση στο μπαλκόνι και να στήσετε το δικό σας αυτοσχέδιο, θερινό σινεμά, να χαρείτε έναν οικογενειακό περίπατο στη βραδινή πόλη ή ένα απογευματινό μπάνιο στην πλησιέστερη παραλία.

Το ξέρω καλά, διότι για αρκετά χρόνια, ένιωθα πως δεν απολάμβανα στο έπακρο τα καλοκαίρια με τα παιδιά μου, αφού τα πρωινά βρισκόμουν στο γραφείο και τα βράδια τα περνούσα αγκαλιά με μία σκούπα ή μία σφουγγαρίστρα. Κάπως έτσι, ψάχνοντας να βρω λύση στο πρόβλημά μου, έναν τρόπο για να κερδίζω χρόνο και να τον επενδύω στην οικογένειά μου, ανακάλυψα τους «συμμάχους» που με το πάτημα ενός κουμπιού, μου δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στην καθαριότητα του σπιτιού, ακόμη και όταν βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά.

Όταν το πάτημα ενός κουμπιού αρκεί για να απολαμβάνεις το καλοκαίρι σου, όπως θέλεις

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, που δεν τελειώνουν ποτέ. Παρόλα αυτά, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι που η ζέστη είναι αφόρητη, η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια ιδιαίτερα κουραστική δουλειά, ένα «αναγκαίο κακό» που ιδανικά θα ήθελες να αποφεύγεις. Κατανοώ πως δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς, όταν το σπίτι δεν είναι στην εντέλεια, όμως δεν θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα, αν το καθάριζε κάποιος άλλος για εσένα τις «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού, ενώ εσύ θα ήσουν ξαπλωμένη στην πετσέτα σου, απολαμβάνοντας τους ήχους των κυμάτων, το ζεστό «χάδι» του ήλιου στο σώμα σου και την παρέα των μικρών σου;

Προτού βιαστείς να σκεφτείς πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, δώσε μου μία στιγμή να σου μιλήσω για την αγαπημένη μου Roomba, δηλαδή το καλύτερο και πιο χρήσιμο δώρο που έκανα στον εαυτό μου. Φυσικά, αναφέρομαι στην καινοτόμα ρομποτική σκούπα της iRobot, η οποία μου «έλυσε» τα χέρια, αφού καθαρίζει το σπίτι μου καλύτερα και από εμένα, απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού. Βλέπεις, όχι μόνο είναι απίστευτα «έξυπνη», αλλά την ίδια ώρα, χάρη στην αυτορρυθμιζόμενη κεφαλή καθαρισμού που διαθέτει -και η οποία προσαρμόζει το ύψος της και κρατά τις βούρτσες πολλαπλών επιφανειών σε στενή επαφή με τις επιφάνειες- μπορεί και καθαρίζει αποτελεσματικά τα χαλιά και σκληρά δάπεδα του σπιτιού, κάθε φορά.

robot1

Τα καλά νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Διότι, μεταξύ άλλων, η Roomba διαθέτει το σύστημα Dirt Detect, το οποίο τη βοηθά να εντοπίζει τις υπερβολικά βρόμικες περιοχές του σπιτιού, στις οποίες και αφιερώνει περισσότερο χρόνο, προκειμένου να τις καθαρίζει ολοκληρωτικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω εγώ, είναι να μπαίνω στο application της iRobot* και να δίνω εντολή στη ρομποτική μου σκούπα να καθαρίζει τα σημεία που θέλω, ακόμη και ενώ βρίσκομαι στην παραλία, το γραφείο ή τον αγαπημένο μου καλοκαιρινό προορισμό! Βλέπεις, έχει φροντίσει να χαρτογραφήσει το σπίτι και έτσι, γνωρίζει πού και πώς να κινηθεί στους χώρους του, κάθε φορά που της το ζητάω.

robot3

Το τέλειο ζευγάρι καθαρισμού που με αποδέσμευσε από την καθαριότητα του σπιτιού

Από την ημέρα που η ρομποτική σκούπα της iRobot μπήκε στη ζωή μου, όχι μόνο γλυτώνω χρόνο από την καθαριότητα του σπιτιού και τον αφιερώνω στα πρόσωπα και τις δραστηριότητες που αγαπώ, αλλά αγχώνομαι λιγότερο και απολαμβάνω καθημερινά ένα καθαρό περιβάλλον, που μου επιτρέπει να χαλαρώνω έπειτα από μία δύσκολη ημέρα.

Όλα τα παραπάνω ήταν που με οδήγησαν να πραγματοποιήσω μια δεύτερη επένδυση και να αποκτήσω τη ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava jet m6, η οποία διαθέτει τεχνολογία ψεκασμού και συνεργάζεται άψογα με την αγαπημένη μου Roomba, εξασφαλίζοντας έναν πλήρη καθαρισμό του σπιτιού, ακόμη και χωρίς την παρουσία μου.

Πιο αναλυτικά, η «έξυπνη» ρομποτική σφουγγαρίστρα της iRobot διαθέτει τη λειτουργία Imprint™ Link, η οποία την «καλεί» να αναλαμβάνει δράση, μόλις η ρομποτική σκούπα ολοκληρώνει το σκούπισμα. Στα πλεονεκτήματά της δε, περιλαμβάνεται και το ότι διαθέτει τέλειο προσανατολισμό, ενώ χαρτογραφεί** το σπίτι και έτσι, είναι σε θέση να ξεχωρίζει το ένα δωμάτιο από το άλλο και να μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω ποιους χώρους θα καθαρίσει και πότε. Όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Βέβαια, το καλύτερο δεν στο έχω αποκαλύψει ακόμη και αφορά στην απόλυτη αυτονομία της Braava jet m6. Διότι είναι η πρώτη ρομποτική σφουγγαρίστρα που διαθέτει αυτόματη φόρτιση, ενώ μπορεί να γυρίσει στη βάση της για να φορτιστεί, ενώ καθαρίζει το σπίτι μου!

robot4

Έχοντας, λοιπόν, αυτή τη ρομποτική ομάδα καθαρισμού στο πλευρό μου, έχω αποδεσμευτεί εντελώς από το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα, οπότε απολαμβάνω πιο ξέγνοιαστη το καλοκαίρι μου. Με λίγα λόγια, φεύγοντας κάθε μεσημέρι από το γραφείο, δεν αγχώνομαι για το τι θα αντικρύσω φτάνοντας στο σπίτι, αλλά το μόνο που σκέφτομαι στη διαδρομή, είναι τη στιγμή που θα φορέσω το μαγιό μου, θα επιβιβαστώ με τα μικρά μου στο αυτοκίνητο και θα πάμε για βουτιές.

robot5

Αν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να απολαμβάνεις στο έπακρο το καλοκαίρι παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αντί να ξημεροβραδιάζεσαι, ιδρωμένη και ταλαιπωρημένη «αγκαλιά» με μία σκούπα ή μία σφουγγαρίστρα, να ξέρεις πως μία επίσκεψη στο μοντέρνο και εύχρηστο site της iRobot, είναι το πρώτο βήμα για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου. Εκεί θα ανακαλύψεις τις προηγμένες «συμμάχους» καθαρισμού, δηλαδή τη Roomba και τη Braava, οι οποίες σου υπόσχονται πως με το πάτημα ενός κουμπιού θα έχεις υπό τον έλεγχό σου την καθαριότητα του σπιτιού, όπου και αν βρίσκεσαι, παρέχοντας καθημερινά σε εσένα και την οικογένειά σου ένα απόλυτα καθαρό και υγιές περιβάλλον. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις εσύ, είναι να επιλέξεις τα μοντέλα που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες σου!

*Tα περισσότερα Roomba της iRobot διαθέτουν το app
** Δεν διαθέτουν όλα τα Roomba τη δυνατότητα χαρτογράφησης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved