Οι Βουλγαρικές Αρχές ζητούν τη Μαρία πίσω και οδηγούν τα αδέρφια της σε κρατικά ιδρύματα

Η ιστορία της μικρής Μαρίας δεν έχει τέλος, αφού τώρα που έχει ταυτοποιηθεί το Dna της και διαπιστώθηκε η βουλγαρική καταγωγή της, οι Βουλγαρικές Αρχές τη ζητούν πίσω.

Οι Βουλγαρικές Αρχές ζητούν τη Μαρία πίσω και οδηγούν τα αδέρφια της σε κρατικά ιδρύματα

Το τμήμα της κρατικής προστασίας παιδιών της Βουλγαρίας, θέλει να αναλάβει τη μικρή Μαρία αφού αυτή, όπως λένε, είναι η χώρα καταγωγής της και δε μπορεί η τύχη της να αποφασίζεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Ελλάδας.

«Οι αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αναλάβουν την ευθύνη της Μαρίας», τονίζει η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας.

Πάντως, αν το μικρό κοριτσάκι μεταφερθεί στη Βουλγαρία, θα πρέπει πρώτα να μείνει σε κάποιο ορφανοτροφείο μέχρι να αποφασίσουν οι Αρχές τι θα γίνει στη συνέχεια.

Η βιολογική μητέρα της Μαρίας, Σάσα Ρούσεβα, βρίσκεται μαζί με τον τρίχρονο γιο της και την δύο ετών κόρη της σε ξενώνα της κοινωνικής υπηρεσίας της Βουλγαρίας.

Τα υπόλοιπα πέντε παιδιά της Σάσα Ρούσεβα, έχουν μεταφερθεί σε κρατικό ίδρυμα της χώρας μέχρι να αποφασιστεί εάν θα δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες ή εάν θα παραμείνουν σε κάποιο κέντρο.

Από τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας φαίνεται πως είναι αποφασισμένος για την τύχη της μικρής Μαρίας αφού όπως είπε «ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά της στη Βουλγαρία, αφού πλέον υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία πως κατάγεται από Βούλγαρους γονείς».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved