Πουλήθηκε 524.000 ευρώ το σπίτι που έζησε ο Τζον Λένον μέχρι τα πέντε του χρόνια (εικόνες, βίντεο)

Το σπίτι που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Τζον Λένον, πουλήθηκε μέσω δημοπρασίας πιάνοντας την τιμή των 524.000 ευρώ.

Πουλήθηκε 524.000 ευρώ το σπίτι που έζησε ο Τζον Λένον μέχρι τα πέντε του χρόνια (εικόνες, βίντεο)

Στο σπίτι αυτό, ο θρύλος των Μπιτλς, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του, μαζί με τους γονείς του και τους παππούδες του.

Και ενώ η αξία του σπιτιού, είχε αρχικά εκτιμηθεί π στις 150.000 με 250.000 στερλίνες τελικά η τιμή "έκλεισε" στις 480.000 στερλίνων, δηλαδή περίπου 524.000 ευρώ.

Το θρυλικό σπίτι, είχε γίνει πόλος έλξης για εκατομμύρια θαυμαστές του διάσημου σκαθαριού ανά τον κόσμο. Τελικά η μεγαλύτερη προσφορά ήρθε τηλεφωνικά από έναν Αμερικάνο ο οποίος και κατάφερε να αγοράσει το σπίτι, κάνοντας την προσφορά του μέσω τηλεφώνου. Ο νέος ιδιοκτήτης επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πίσω από τον ανώνυμο αγοραστή, κρύβεται η ίδια η Γιόκο Ονο.

Το σπίτι αποτελεί ένα σημαντικό μέρος στην ιστορία της Λίβερπουλ. Είναι χτισμένο στο δρόμο της Νιούκαστλ κοντά στη διάσημη περιοχή Πένυ Λέιν, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τους Μπιτλς και ενέπνευσε τον Λένον να γράψει πολλά τραγούδια ακόμα.

Ο Λένον είχε αναφέρει κάποια στιγμή για το πρώτο του σπίτι: «Έζησα στο δρόμο της Νιούκαστλ 9. Γεννήθηκα στις 9 Οκτωβρίου. Είναι απλά ένας αριθμός που με ακολουθεί».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved