Tραγωδία! Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι με ψεύτικο όπλο ενός  13χρονου αγοριού  που έπεσε νεκρό από τα πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια.

Tραγωδία! Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Το παιδί κρατούσε ένα ψεύτικο πυροβόλο όπλο αλλά οι αξιωματικοί θεωρώντας ότι είναι αληθινό το προειδοποίησαν να το πετάξει. Το παιδί αρνήθηκε και έτσι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του με αποτέλεσμα το αγόρι να πέσει νεκρό.

Ο Αντι Λόπεζ, όπως λεγόταν ο 13χρονος, κρατούσε ένα αντίγραφο όπλου, που δεν ήταν καν δικό του αλλά ενός φίλου του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς. «Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς».

Οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στο περιστατικό και σκότωσαν το αγόρι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να διεξαχθεί η έρευνα για τα ακριβή γεγονότα.

Δύο βοηθοί του σερίφη είδαν τον έφηβο «με αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας και συνεχίζει «Οι βοηθοί ζήτησαν ενισχύσεις και επανειλημμένα διέταξαν το αγόρι να ρίξει κάτω το όπλο πριν ανοίξουν πυρ με τα περίστροφά τους και το αγόρι να πέσει νεκρό».

Στη ζώνη του αγοριού, βρέθηκε ακόμα ένα πλαστικό όπλο.

Η εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος, περιέγραψε τον Άντι ως... «έναν πολύ αγαπητό μαθητή, δημοφιλή, πολύ όμορφο αγόρι, ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved