Randstad Employer Brand: H ΒΙΑΝΕΞ στο Τop 10 με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Στη λίστα Τop 10 των πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπεριλήφθηκε η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad στην Ελλάδα για το 2021.

Randstad Employer Brand: H ΒΙΑΝΕΞ στο Τop 10 με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Η Έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) διεξάγεται για 21η συνεχή χρονιά από την Randstad και αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα πάνω στην εικόνα του εργοδότη με περισσότερους από 190.000 συμμετέχοντες σε 34 χώρες παγκοσμίως. Για την Ελλάδα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε επίπεδο αριθμού προσωπικού. Σημειώνεται ότι στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2021.

10. Vianex

Η έρευνα Employer Brand αποτελεί την πιο λεπτομερή έρευνα παγκοσμίως, μελετώντας την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη. Η συγκεκριμένη έρευνα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις μη οικονομικές παροχές που εμπνέουν τους εργαζόμενους με τρόπους που δεν σχετίζονται με τα χρήματα, ενώ τα ευρήματά της αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τη στρατηγική προσέλκυσης και διατήρησης των ταλέντων. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τη γνώμη των Ελλήνων εργαζομένων, αναδεικνύονται σημεία που αφορούν στα κίνητρα επιλογής εργασίας ανά γενιά, στους λόγους παραμονής και αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος, στις ελκυστικές παροχές, στους κλάδους που καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις και τέλος τις αναδυόμενες τάσεις σε σχέση με τα κίνητρα επιλογής της εργασίας.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά με τη διάκριση της ΒΙΑΝΕΞ: «Για εμάς στη ΒΙΑΝΕΞ, το πολυτιμότερό κεφάλαιο είναι οι άνθρωποί μας. Επενδύουμε συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό μας και στηρίζουμε σταθερά τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας παρά τις προκλήσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διάκριση αυτή, καθώς αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στο όραμα και την εταιρική μας φιλοσοφία για ποιότητα στην παραγωγή, φροντίδα προς τον άνθρωπο».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad για την Ελλάδα κα Leigh Ostergard σχολίασε: «Καταρχάς θα ήθελα εκ μέρους της Randstad να σας συγχαρώ για την ανάδειξη της εταιρείας σας στα φετινά Randstad Employer Brand Awards. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε ελληνικές εταιρείες να διακρίνονται σε ένα τόσο σημαντικό τομέα, αυτό του Employer Branding και μάλιστα σε ένα τόσο εύθραυστο και παράλληλα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πρέπει να πούμε ότι η ισχυρή εικόνα εργοδότη συνιστά ένα πολύτιμο στοιχείο που συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν το ανθρώπινο δυναμικό που επιθυμούν. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι η στρατηγική για τη δημιουργία ενός ελκυστικού Employer Brand χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη της και να εναρμονίζεται με την εταιρική στρατηγική στο σύνολό της, όταν οι εταιρείες επιδιώκουν να ασκούν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους τους. Όταν αυτό συμβαίνει, η αξιοπιστία των προσδοκιών των ανθρώπων μας, είναι βέβαιο ότι θα παρακινήσει τις εταιρείες να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, σημειώνοντας καλύτερες αποδόσεις σε ό,τι αφορά στην υπόσχεσή τους ως ελκυστικοί εργοδότες».

Πηγή: Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved