«Να είσαι Παιδί, είναι Δικαίωμα!»: Ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών!

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσκαλεί τις Γυμνασιακές Σχολικές Μονάδες όλης της χώρας, μέσω των αντίστοιχων Σχολικών Επιτροπών να υποβάλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Να είσαι Παιδί, είναι Δικαίωμα!».

«Να είσαι Παιδί, είναι Δικαίωμα!»: Ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών!

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ευαισθητοποίηση των νέων για καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ισότητας, τόσο στις σχέσεις τους με τους άλλους νέους μέσα και έξω από το σχολείο, όσο και με την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), αλλά και τις λοιπές συναφείς Παγκόσμιες Ημέρες, κατά το δίμηνο Νοέμβριος-Δεκέμβριος, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σχεδίασε το Πρόγραμμα «Να είσαι Παιδί, είναι Δικαίωμα!», με στόχο να στηρίξει και να ενισχύσει πρωτοβουλίες μαθητών Γυμνασίου που αναφέρονται στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών ως προτεραιότητας για την προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλα τα Γυμνάσια της χώρας.
Οι προτεινόμενες δράσεις σχεδιάζονται, υλοποιούνται και αξιολογούνται από τους ίδιους του μαθητές, με την εποπτεία και το συντονισμό εκπαιδευτικού της Σχολικής Μονάδας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέσω των οικείων Σχολικών Επιτροπών (θα πρέπει δηλαδή να φέρουν την υπογραφή και σφραγίδα της/του Προέδρου της οικείας Σχολικής Επιτροπής και της/του Διευθυντή του αιτούντος Γυμνασίου).

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013.
Οι δράσεις των μαθητών θα πρέπει να υλοποιηθούν στο διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2013.
Ως ανώτατο ποσό επιχορήγησης για κάθε δράση ορίζεται το ποσό των 500,00€.
Για να δείτε το κείμενο της Προκήρυξης πατήστε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved