Παγκόσμια απογοήτευση που δεν κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης η Μαλάλα!

Θα θυμάστε το κοριτσάκι που πέρυσι τον Οκτώβριο είχε δεχτεί επίθεση από τους Ταλιμπάν επειδή μαχόταν για την εκπαίδευση στη χώρα της, το Πακιστάν.

Παγκόσμια απογοήτευση που δεν κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης η Μαλάλα!

Μετά την επίθεση, η Μαλάλα Γιουσαφζάι έμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο καθώς κινδύνεψε η ζωή της, όμως όλα πήγαν καλά και η ίδια συνεχίζει το έργο της, να παλεύει για να αποκτήσουν τα παιδιά την εκπαίδευση που τους αξίζει στο Πακιστάν.

Παρ' όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήθελαν να τη δουν νικήτρια του φετινού Νόμπελ Ειρήνης, η Μαλάλα δεν τα κατάφερε. Γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη πολλών υποστηρικτών της μέσα από τα social media καθώς θεωρούν άδικο το ότι δόθηκε στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων φέτος και όχι η Μαλάλα.

«Δεν είμαστε πολεμοχαρείς» ήταν ένα από τα χιλιάδες σχόλια που γράφτηκαν στο twitter από υποστηρικτή της Μαλάλα που πίστευε ότι έπρεπε εκείνη να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική επιτροπή και όχι ένας οργανισμός που έχει να κάνει με όπλα.

Υπάρχει όμως και μία άλλη άποψη η οποία ακούστηκε από τη στήλη μιας μεγάλου κύρους εφημερίδας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Αντρέα Μίτσελ έγραψε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Αυτή η νεαρή κοπέλα μόλις ξεκίνησε το έργο της». Και είναι γεγονός ότι η 16χρονη σήμερα Μαλάλα, έχει πολλά χρόνια μπροστά της για να διεκδικήσει και πάλι το συγκεκριμένο τιμητικό βραβείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο με την αυτοβιογραφία της, εκδόθηκε –καθόλου τυχαία- ανήμερα της Παγκόσμιας μέρας κοριτσιού και έχει τον τίτλο: «Είμαι η Μαλάλα: Μάχομαι για την εκπαίδευση και αντιστέκομαι στους Ταλιμπάν». Επίσης, της απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το έργο της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved