Όσκαρ 2021: Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο

Ποια ταινία κινουμένων σχεδίων κέρδισε το φετινό Όσκαρ;

Όσκαρ 2021: Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο
imdb.com

Τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ και φυσικά δεν έμοιαζε με καμία από τις προηγούμενες λόγω πανδημίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα κινηματογραφικά events εν μέσω κορονοϊού, η τελετή δεν έγνε virtual αλλά με τη φυσική παρουσία περίπου 170 ατόμων.

Καλεσμένοι και υποψήφιοι έδωσαν το "παρόν" στο Union Station και όχι στο Dolby Theatre όπως συνηθίζεται, αφού ο χώρος αυτός κρίθηκε ακατάλληλος για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν ο 84χρονος Antony Hopkins που κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο"Father" και η Francis MacDormand που κατέκτησε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Nomadland", η οποία και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τα Όσκαρ Β' Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου δόθηκαν στους Youn Yuh-jung και Daniel Kaluuya αντίστοιχα, ενώ το Όσκαρ Σκηνοθεσίας κέρδισε η Chloe Zhao επίσης για την ταινία "Nomadland". Αξίζει να αναφερθεί ότι η Chloe Zhao είναι η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει στην κατηγορία σκηνοθεσίας και η πρώτη ασιατικής καταγωγής.

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κέρδισε η ταινία της Pixar "Soul", η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της εταιρείας κολοσσού με μαύρο πρωταγωνιστή.

Soul - Μία ταινία για τη ζωή και τα όνειρα

Πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Joe Gardner, ένας μεσήλικας δάσκαλος μουσικής σε σχολείο, ο οποίος πάντα είχε όνειρο να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική στο jazz club, Half Note. Ένα μικρό απρόοπτο ωστόσο τον στέλνει απ’ ευθείας σε ένα φανταστικό μέρος όπου με τη βοήθεια νέας ψυχής με το κωδικό όνομα 22 καλείται να επανεκτιμήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του και να σκεφτεί ξανά τι σημαίνει πραγματικά να έχεις ψυχή.

Την ταινία υπογράφουν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Pete Docter στη σκηνοθεσία και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Jon Batiste o οποίος έγραψε πρωτότυπη μουσική.

Δείτε το τρέιλερ της μεταγλωττισμένης ταινίας παρακάτω.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved