Πώς βάφουμε αβγά με φυσικό τρόπο

Τα έθιμα που Πάσχα, δηλαδή οι διαχρονικές παραδόσεις που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές και τώρα με τη σειρά μας, σκοπεύουμε να κληροδοτήσουμε στους νεότερους, μας κάνουν να ανυπομονούμε κάθε χρόνο για την έλευσή του.

Πώς βάφουμε αβγά με φυσικό τρόπο

Η επίσκεψη του νονού ή της νονάς που συνοδεύεται από την πασχαλινή λαμπάδα, το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα, η προετοιμασία των πασχαλινών γλυκών και εδεσμάτων, το βάψιμο των πασχαλινών αβγών με τα παιδιά μας, είναι οι οικογενειακές «ιεροτελεστίες» που μας φέρνουν πιο κοντά με τις «ρίζες» μας, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ειδικότερα το βάψιμο των αβγών με τα παιδιά μας, είναι μία διαδικασία που απολαμβάνουμε τόσο εμείς, όσο και εκείνα, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να περνάμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τις παραδόσεις και τα «μυστικά» των προγόνων μας.

Ακριβώς για αυτό, φέτος μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το έθιμο και να μάθουμε πώς να βάφουμε τα αβγά με φυσικό τρόπο, δηλαδή με τον τρόπο που ακολουθούσαν οι πιστοί τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved