Πώς ένα πασχαλινό αβγό μπορεί να χαρίσει χαρά, ελπίδα και χαμόγελα

Αν αναλογιστούμε τη φράση «τα παιδιά είναι ο καθρέφτης των γονιών», είναι εύκολο να καταλάβουμε πόσο σπουδαία και καθοριστική είναι η παρουσία μας στη ζωή των μικρών μας.

Πώς ένα πασχαλινό αβγό μπορεί να χαρίσει χαρά, ελπίδα και χαμόγελα

Για να είμαι ειλικρινής, ανακαλώ συχνά τη συγκεκριμένη φράση. Τη σκέφτομαι τις φορές που δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις για να εξηγήσω στη μικρή μου κάποιες καταστάσεις, τις φορές που δεν ξέρω πώς ακριβώς να γίνω το «καλό παράδειγμα» για εκείνη.

Διότι αν έχω μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την κόρη μου, είναι ότι εμείς οι γονείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι μέσα από τις πράξεις μας, δείχνουμε κάθε μέρα στα παιδιά τον τρόπο για να γίνουν καλύτεροι και πιο ευσυνείδητοι άνθρωποι και τα βοηθάμε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί πραγματικά ο κόσμος μας, αποκαλύπτοντάς τους όλες του τις «όψεις», τόσο τις «φωτεινές», όσο και τις πιο «σκοτεινές».

Δίνοντας το καλό παράδειγμα με κάθε ευκαιρία

Σίγουρα, αν είσαι και εσύ μαμά, καταλαβαίνεις και ξέρεις καλά ότι αυτή η «αποστολή», δεν είναι εύκολη. Παρόλα αυτά, αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τον κόσμο γύρω τους και να βάλουμε ένα μικρό «λιθαράκι», πάνω στο οποίο εκείνα θα «χτίσουν» τη δική τους προσωπικότητα. Μία προσωπικότητα που θα αναγνωρίζει τη σημασία της αγάπης για τον συνάνθρωπο, την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τόσο πολύπλοκες έννοιες;

Ομολογουμένως, πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν λεπτό χειρισμό, αφού πρόκειται για πανανθρώπινα μηνύματα που δίνουν «τροφή» για σκέψη και ατελείωτες εποικοδομητικές συζητήσεις με τα μικρά μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς όμως, είναι να βρούμε μία αφορμή για να μεταδώσουμε στα παιδιά αυτά τα μηνύματα με έναν αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο. Πώς θα τα καταφέρουμε; Συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις που συνδυάζουν τη χαρά με τη βοήθεια στον συνάνθρωπο και προσκαλώντας τα μικρά μας να «πλημμυρίσουν» με ζεστασιά και ελπίδα τις «καρδιές» άλλων ανθρώπων.

Σε μία από αυτές τις δράσεις, λοιπόν, αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ ξανά φέτος με τη μικρή μου, κάνοντάς της δώρο ένα σοκολατένιο πασχαλινό αβγό της ΑΒ Βασιλόπουλος, δηλαδή τη γιορτινή αφορμή που υπόσχεται να κάνει ακόμη καλύτερη τη ζωή πολλών παιδιών και την ίδια ώρα, να δώσει ένα πολύτιμο μήνυμα στην κόρη μου!

Όταν ένα πασχαλινό αβγό αρκεί για να μοιράσει χαρά και ελπίδα στα παιδιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το σοκολατένιο, πασχαλινό αβγό είναι ένα κλασικό δώρο, που ξετρελαίνει τα μικρά μας, αφού κάθε χρόνο ανυπομονούν για τη στιγμή που θα κάνει την… εμφάνισή του στο σπίτι. Ωστόσο φέτος, το σοκολατένιο πασχαλινό αβγό δεν θα είναι μόνο μία έκπληξη, αλλά και μία συνειδητή επιλογή, την οποία θα κάνουμε μαζί με το παιδί μας. Διότι για πέμπτη συνεχή χρονιά, τα πασχαλινά αβγά της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι αφιερωμένα σε μία σπουδαία πράξη αγάπης, στην οποία αξίζει να εμπλακούν και τα παιδιά μας.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, με την αγορά ενός σοκολατένιου πασχαλινού αβγού, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεισφέρει με 0,30 ευρώ στο «πολύτιμο» έργο της «Αμυμώνης», του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ωστόσο, τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς το τελικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις αγορές όλων των σοκολατένιων πασχαλινών αβγών, η ΑΒ Βασιλόπουλος θα το διπλασιάσει και έπειτα, θα το προσφέρει για στήριξη στην «Αμυμώνη».



Ένα πασχαλινό αβγό «μεγάλης αξίας» ζωγραφισμένο από παιδιά για τα παιδιά μας

Ένας ακόμη λόγος για να προσθέσουμε το σοκολατένιο αβγό της ΑΒ Βασιλόπουλος στη λίστα με τα ψώνια μας και έπειτα να το χαρίσουμε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, είναι το γεγονός πως είναι στολισμένο με ιδιαίτερες παιδικές ζωγραφιές, τις οποίες έχουν φιλοτεχνήσει οι μικροί καλλιτέχνες της «Αμυμώνης»!

Συνεπώς, το συγκεκριμένο πασχαλινό δώρο έχει διπλή σημασία και μεγάλη αξία καθώς με αυτό, όχι μόνο θα συμμετέχουμε έμπρακτα σε μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, αλλά μαζί με το πασχαλινό αβγό, θα προσφέρουμε στο παιδί μας και μία ξεχωριστή παιδική ζωγραφιά, με την οποία θα διακοσμήσει το δωμάτιό του. Και κάθε φορά που θα την κοιτάζει, θα θυμάται τη σημαντική ενέργεια στην οποία και εκείνο, με τον δικό του τρόπο, συμμετείχε. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα συγκεκριμένα σοκολατένια πασχαλινά αβγά, μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και στο AB e-shop, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά μεγέθη (150γρ. και 220 γρ.) και τέσσερα διαφορετικά σχέδια.

vasilopoulos 2

Κλείνοντας, ας μην ξεχνάμε πως εκτός από τα μικρά μας, υπάρχουν πολλά ακόμη παιδιά στον κοινωνικό μας περίγυρο -από το βαφτιστήρι μέχρι τα ανιψάκια και τα παιδιά των φίλων μας- τα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν μέρος αυτής της ελπιδοφόρας πρωτοβουλίας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα το καλό παράδειγμα. Χαρίζοντάς τους φέτος το Πάσχα ένα «πολύτιμο» δώρο, δηλαδή ένα σοκολατένιο πασχαλινό αβγό γάλακτος, που μοιράζει χαμόγελα, ελπίδα και αγάπη σε όσους έχουν ανάγκη, θα τους δώσουμε και ένα σημαντικό μάθημα ζωής!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved