Νεφροπαθής γυναίκα στην Θεσσαλονίκη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, παρά το γεγονός ότι από τα 15 της χρόνια πάσχει από ερυθηματώδη λύκο, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Νεφροπαθής γυναίκα στην Θεσσαλονίκη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Την επίβλεψη της 32χρόνης γυναίκας είχαν γυναικολόγοι και νεφρολόγοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και χάρη στις προσπάθειες τους κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές μωράκι.

«Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχιστα ανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται έως την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αλλά και του νεογέννητου.

Το κοριτσάκι, όπως αναφέρει το iefimerida, γεννήθηκε πριν από τρεις ημέρες με καισαρική τομή, ύστερα από κύηση 36 εβδομάδων και είναι το πρώτο παιδί της 32χρονης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved