Τα δημόσια ΙΕΚ είναι πλέον δωρεάν για όλους

Από φέτος τα δημόσια ΙΕΚ θα είναι για πρώτη φορά εντελώς δωρεάν για όλους.

Τα δημόσια ΙΕΚ είναι πλέον δωρεάν για όλους

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα όπου δήλωσε: «τα προγράμματα και οι ειδικότητες, που προσφέρονται, απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτό πρέπει να το μάθει ο κόσμος επειδή ζούμε σε μια εποχή μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και είναι φανερό ότι στρέφονται στη Δημόσια Παιδεία πολλοί περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν. Σταθερός προσανατολισμός αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης».

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 109 ιδρύματα ενώ από φέτος θα λειτουργήσουν οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης που είναι τριετές σχολές για μετά το γυμνάσιο σε συνδυασμό με τα ΙΕΚ, που είναι μετά το λύκειο.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε και την ίδρυση ΙΕΚ σε κάποιες φυλακές. «Ιδρύσαμε, επίσης, και κάποια ΙΕΚ μέσα σε φυλακές, όπως στις φυλακές Κορυδαλλού, Αυλώνα, Διαβατών Θεσσαλονίκης. Σε επτά φυλακές της χώρας υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας -στην Πάτρα, τον Δομοκό, τη Θήβα, την Κασσάνδρα κ.λπ.- γιατί θέλουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να πάρουν κατάρτιση. Φέτος μάλιστα έχουμε περισσότερες ειδικότητες, αναβαθμισμένες και αγωνιζόμαστε, ώστε από την άλλη εβδομάδα, που ξεκινά η λειτουργία των ΙΕΚ και των ΣΕΚ, να είναι όσο το δυνατόν πιο αναβαθμισμένα για να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη».

Τέλος, ερωτηθείς για τους 2.000 καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι 1.200 θα επιστρέψουν σε δομές της Παιδείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και οι υπόλοιποι, που απασχολούνταν κυρίως σε ειδικότητες της Υγείας, θα πάνε στο υπουργείο Υγείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved