Έτσι θα πάρεις νέο tablet, laptop ή desktop για το παιδί σου με όφελος 200 ευρώ!

Αν είσαι μητέρα, το πιθανότερο είναι πως τον τελευταίο χρόνο, έχεις μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει τηλεκπαίδευση, ειδικότερα αν τα παιδιά σου πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ή το δημοτικό και η έναρξη της πανδημίας τα βρήκε μη εξοικειωμένα με tablets και laptops!

Έτσι θα πάρεις νέο tablet, laptop ή desktop για το παιδί σου με όφελος 200 ευρώ!

Στη δική μου περίπτωση, τον τελευταίο χρόνο, η τηλεκπαίδευση συνδυάζεται καθημερινά με την τηλεργασία μου και κάπως έτσι, πλέον περνάμε τη μισή ημέρα οικογενειακώς πάνω από τις οθόνες. Ωστόσο, ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω, τις προσπάθειές μου να εξηγήσω στα μικρά μου πώς να χρησιμοποιούν το tablet, πώς να κάθονται συγκεντρωμένα μπροστά από την οθόνη, πώς να διαβάζουν και να λύνουν ασκήσεις μέσα από μία συσκευή.

Τουλάχιστον όμως, εγώ διαθέτω ένα tablet για τα παιδιά και ένα laptop για εμένα. Διότι κάτι τέτοιο, δεν ισχύει -δυστυχώς- για όλους. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο προβληματίστηκα όταν πριν από μερικούς μήνες, επισκέφτηκα ένα φιλικό σπίτι και διαπίστωσα πως υπάρχουν οικογένειες που δεν διαθέτουν απλώς παλιές συσκευές -όπως συμβαίνει στη δική μου περίπτωση- αλλά δεν έχουν καν τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό!

Μιλώντας με φίλες, γνωστές και συναδέλφους, δε, διαπίστωσα πως το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή το θέμα του ψηφιακού εξοπλισμού του σπιτιού, είχε πολύ μεγάλες προεκτάσεις και επηρέαζε πολλές οικογένειες και συνεπώς, πολλά παιδιά. Πώς όμως μπορείς να εξοπλίσεις το παιδί σου με νέο tablet, laptop ή desktop, όταν ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι τόσο περιορισμένος;

plaisio1


Όταν η ανάγκη για ψηφιακή μέριμνα είναι πιο σημαντική από ποτέ

Η αλήθεια είναι πως τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, μας οδήγησαν ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό «αύριο» που θα βιώναμε μερικά χρόνια αργότερα. Όλοι και όλες μας διαπιστώσαμε, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, η ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και φυσικά, η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, κρίνονται απαραίτητα στις μέρες μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» -και αν είσαι και εσύ μαμά, έχεις κάθε λόγο να το ανακαλύψεις! Τι είναι η «Ψηφιακή Μέριμνα» και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας και σκοπό έχει να προσφέρει δίκαιες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε κάθε παιδί και σπουδαστή.

Πώς και γιατί σε αφορά; Διότι μέσω του προγράμματος μπορείς να λάβεις όφελος 200 ευρώ για να αγοράσεις στο παιδί σου tablet, laptop ή desktop, είτε πηγαίνει σχολείο, είτε είναι φοιτητής ή φοιτήτρια. Με λίγα λόγια, σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις ή να αναβαθμίσεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί καθημερινά για τα μαθήματά του το παιδί, χωρίς να βγεις εκτός budget. Για την ακρίβεια, μέσω του προγράμματος, συνολικά 560.000 μαθητές και φοιτητές, από 4 μέχρι 24 ετών, θα λάβουν 200 ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού!

plaisio2

Πώς θα πάρεις και εσύ tech εξοπλισμό για το παιδί με όφελος 200 ευρώ

«Ωραία, όλα αυτά, αλλά πώς θα ξέρω αν μπορώ να πάρω τα 200 ευρώ και κυρίως, από πού μπορώ να προμηθευτώ τον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται το παιδί μου;», θα με ρωτήσεις. Αν θέλεις να μάθεις αν είσαι στους δικαιούχους, αρκεί να επισκεφτείς τη σχετική ιστοσελίδα και στη συνέχεια, να υποβάλεις την αίτησή σου.

Αφού ακολουθήσεις βήμα-βήμα τη διαδικασία και η αίτησή σου εγκριθεί, θα λάβεις το σχετικό voucher των 200 ευρώ για να κάνεις την αγορά σου, από έναν εγκεκριμένο προμηθευτή, όπως το ΠΛΑΙΣΙΟ. Το αν θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το voucher των 200 ευρώ για να πάρεις laptop, PC ή tablet, εξαρτάται από τις ανάγκες του παιδιού σου. Στο ΠΛΑΙΣΙΟ, πάντως, θα βρεις μία μεγάλη γκάμα προϊόντων σε κορυφαία brands τεχνολογίας, ενώ θα έχεις και την απαραίτητη καθοδήγηση, σε περίπτωση που δεν τα πηγαίνεις καλά με την τεχνολογία -και φυσικά, θα παραλάβεις ό,τι θες στο σπίτι σου μέσα σε 24 ώρες.

plaisio3



Δες, λοιπόν, αν δικαιούσαι και εσύ τα 200 ευρώ και κάνε μία online επίσκεψη στο ΠΛΑΙΣΙΟ για να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα». Αν δεν είσαι του διαδικτύου, τηλεφώνησε απλώς στο 210 2895000 ή πήγαινε σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας. Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση εν έτει 2021, κάθε παιδί πρέπει να έχει στα χέρια του τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα που θα κάνουν το «ταξίδι» της μάθησης για εκείνο ακόμη πιο εύκολο και συναρπαστικό και πάνω από όλα, θα ενισχύσουν τις ψηφιακές του δεξιότητες!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved