Τα life hacks που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την κρυμμένη μοναξιά

Τα life hacks που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την κρυμμένη μοναξιά

Αλήθεια, έχεις υπολογίσει ποτέ πόσες φορές χτυπάει κατά μέσο όρο την ημέρα το smartphone σου; Εάν μπορούσες να κάνεις έναν σύντομο υπολογισμό και δοκίμαζες να προσθέσεις τις κλήσεις, τα SMS, τις ειδοποιήσεις που λαμβάνεις από τους λογαριασμούς σου στα SoMe, τα email και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Viber και το WhatsApp, πόσες φορές σε αναζήτησε κάποιος το τελευταίο 24ωρο; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από το μεσημέρι και μετά, κάπου θα έχανες το μέτρημα. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα που προκύπτει από τον παραπάνω συλλογισμό είναι ένα: Γιατί ενώ τα κινητά μας χτυπούν κάθε μέρα ασταμάτητα, το βράδυ πριν κλείσουμε τα μάτια και πέσουμε για ύπνο, αισθανόμαστε πιο μόνες από ποτέ;

Το πλέον κατάλληλο πρόσωπο που μπορεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, δεν είναι άλλο από τον life coach, εξειδικευμένο εκπαιδευτή νευρογλωσσικού προγραμματισμού, high performance coach και ειδικό στρατηγικής παρέμβασης, Παναγιώτη Φάσσα. Σύμφωνα με τον κ. Φάσσα, λοιπόν, η λέξη «κλειδί» που λύνει τον παραπάνω γρίφο, είναι η έννοια κρυμμένη μοναξιά, δηλαδή, το γεγονός πως την ίδια στιγμή που είμαστε πιο connected από ποτέ και διαθέτουμε πολλές και διαφορετικές επιλογές επικοινωνίας, εμείς νιώθουμε αποξενωμένες και βαθιά αποσυνδεδεμένες συναισθηματικά.

Ειδικότερα εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης πραγματικότητας που βιώνουμε, το εν λόγω αίσθημα γίνεται ακόμη πιο έντονο, χωρίς κανείς όμως να μιλάει ή να κάνει κάτι για αυτό. Κανείς, εκτός από το νέο, ελπιδοφόρο κίνημα #ProjectUnlonely του Lipton, που φέρνει στην επιφάνεια τώρα το ζήτημα της κρυμμένης μοναξιάς και μας παρακινεί να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και να αρχίσουμε να δημιουργούμε πιο ποιοτικούς και ισχυρούς δεσμούς με τους δικούς μας ανθρώπους, κάθε μέρα!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

DPG Network