Τετράγωνο Αφροδίτης - Άρη ή αλλιώς έρωτας, πάθος, διεκδίκηση, ζήλια

Οι ορμές σου δεν είναι ούτε «φαύλες», ούτε «παράδοξες», όταν πηγάζουν από την καρδιά σου, όταν απλά εκφράζεις την αλήθεια σου.

Τετράγωνο Αφροδίτης - Άρη ή αλλιώς έρωτας, πάθος, διεκδίκηση, ζήλια

Οι δύο μυθολογικοί και αιώνιοι Εραστές σκηνοθετούν ένα ερωτικό έπος, μα αν θέλεις να το ζήσεις με όλη σου την ψυχή βάλε στην άκρη κάποιες από τις ηθικές αρχές με τις οποίες σε γαλούχησαν.

Κι εννοώ αυτές που βαφτίζουν «αμαρτία» κάθε τι το ερωτικό, που δεν εντάσσεται μέσα στους κανόνες και τα «πρέπει» μιας ηθικά διαβρωμένης κοινωνίας. Αυτές που τελικά εξυπηρετούν την απρόσκοπτη λειτουργία ενός συστήματος, που ήθελε και θέλει συγκεκριμένους ρόλους για τον άνδρα και την γυναίκα.

Τις ηθικές αρχές που πρώτοι καταπατούν κρυφά οι «θεματοφύλακες» τους.

Όμως οι ορμές σου δεν είναι ούτε «φαύλες», ούτε «παράδοξες», όταν πηγάζουν από την καρδιά σου, όταν απλά εκφράζεις την αλήθεια σου. Γίνονται τέτοιες, όταν υπαγορεύονται από τα απωθημένα και τον Σκιερό εαυτό σου κι όταν μετατρέπεις την ερωτική τελετουργία σε εμπορική συναλλαγή.

Η σεξουαλική επανάσταση, που πρώτος στην σύγχρονη εποχή εισηγήθηκε ο Βίλχελμ Ράιχ, δεν έχει καμία σχέση με την εμπορευματοποίηση του σεξ και του έρωτα. Με την υποκριτική στάση εκείνων που αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας το δικαίωμα σου να ερωτευτείς τον άνθρωπο που οι ίδιοι θεωρούν «ακατάλληλο», αλλά την ίδια στιγμή ξεροσταλιάζουν μπροστά στα «καλούδια» της πορνείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved