Ένα πάρτι από το… μεγάλο αδερφό στο παιδάκι που θα έρθει

Εάν περιμένετε το δεύτερο παιδί σας και οι φίλοι σας σκοπεύουν να σας κάνουν ένα πάρτι εγκυμοσύνης θα πρέπει να σκεφτείτε ότι υπάρχει και ένα μεγαλύτερο αδερφάκι! Δεν θα πείραζε λοιπόν να μην συμμετέχει και το πρώτο παιδί στις προετοιμασίες. Με αυτόν τον τρόπο από πολύ νωρίς θα νιώσει και σημαντικό και πως έχει άμεση σχέση με τη ζωή του παιδιού που θα έρθει.

Ένα πάρτι από το… μεγάλο αδερφό στο παιδάκι που θα έρθει

1. Ζητήστε από το παιδί της φίλης στην οποία ετοιμάζεται το πάρτι να κάνει μια ζωγραφιά την οποία θα βάλετε στις προσκλήσεις. Κάντε αντίγραφα από το σχέδιο του και φτιάξτε τις προσκλήσεις αφήνοντας μια ως ενθύμιο για τη μαμά.

2. Φτιάξτε ένα μπλουζάκι για να φοράει εκείνη τη μέρα στο οποίο θα αναγράφεται η φράση «θα γίνω μεγάλος αδερφός - αδερφή».

3. Στο χώρο του πάρτι να έχετε μια ειδική θέση για το μεγάλο αδερφάκι δίπλα στην μαμά του.

4. Πέρα από την τούρτα που θα έχετε για τους καλεσμένους φτιάξτε ή παραγγείλετε μια μικρότερη ειδικά για το αδερφάκι.

5. Ζητήστε από τους καλεσμένους αν έχουν την δυνατότητα να φέρουν και γι' αυτό ένα δώρο.

6. Οργανώστε τουλάχιστον μια δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσε να πάρει μέρος και αυτό. Κάντε ένα παιχνίδι με το άνοιγμα των δώρων για παράδειγμα.

7. Δώστε του μια μηχανή μιας χρήσης και κάντε το τον επίσημο φωτογράφο του πάρτι.

8. Εάν το παιδί είναι κάτω των 5 ετών, έχετε μαζί σας ένα καλαθάκι με παιχνίδια για να έχει να απασχολείται γιατί δεν κάτσει πολύ ώρα μαζί σας. Επίσης σκεφτείτε και τη μητέρα που είναι και έγκυος και θα ήθελε να ξεσκάσει λίγο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved