Ανησυχητική αύξηση των παιδιών που εκβιάζονται από παιδεραστές στο διαδίκτυο!

Όλο και περισσότερα παιδιά τελευταία, τα οποία μάλιστα μπορεί να είναι και μόλις οκτώ ετών, πέφτουν θύματα παιδεραστών στο διαδίκτυο, οι οποίοι τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις, όπως προειδοποιεί το Κέντρο Κατά της Εκμετάλλευσης των Παιδιών και την Ασφάλεια στο Ίντερνετ (CEOP).

Ανησυχητική αύξηση των παιδιών που εκβιάζονται από παιδεραστές στο διαδίκτυο!

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προστασίας ανηλίκων εφιστά την προσοχή στους γονείς καθώς κάποια από αυτά τα παιδιά φτάνουν ύστερα από τέτοια περιστατικά ακόμα και στην αυτοκτονία.

Οι παιδεραστές του διαδικτύου έχουν συνήθως την ίδια τακτική. Εμφανίζονται φυσικά με ψεύτικο προφίλ, υποστηρίζουν σε αυτό ότι είναι συνομήλικοι των παιδιών που θέλουν να «ψαρέψουν» σε διάφορα επικίνδυνα φόρουμ και ύστερα ζητάνε από τα θύματά τους να τους στείλουν φωτογραφίες.

Όταν αποκτήσουν αρκετή οικειότητα με κάποιο από αυτά τα παιδιά, του ζητάνε να τραβήξει βίντεο ερωτικού περιεχομένου ή ακόμα και να γράψει εξευτελιστικά σχόλια στο σώμα του ή και να χαρακωθεί, ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία CEOP έχει κάνει 12 έρευνες μέσα στα τελευταία δύο χρόνια ενώ έχει διαπιστώσει 424 παιδιά που έχουν εκβιαστεί με κάποιον τρόπο από σεξουαλικούς παραβάτες του διαδικτύου. Οι 184 από αυτές τις υποθέσεις έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τους παιδεραστές καθώς τα παιδιά εκεί μιλούν τα αγγλικά που είναι διεθνής γλώσσα.

Επίσης, η αγγλική κοινωνία είναι πολύ «ελεύθερη» και ανεπτυγμένη τεχνολογικά και έτσι τα παιδιά έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πάντως, από τις 424 υποθέσεις που εξετάστηκαν, τα επτά από αυτά τα παιδιά αυτοακρωτηριάστηκαν ενώ άλλα επτά έφτασαν στο σημείο να αυτοκτονήσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved