Αναγνώρισαν δύο άντρες ως βιολογικούς μπαμπάδες του ίδιου μωρού!

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα μωρό έχει δύο μπαμπάδες! Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ αναγνώρισε δύο άντρες ως βιολογικούς γονείς του ίδιου μωρού.

Αναγνώρισαν δύο άντρες ως βιολογικούς μπαμπάδες του ίδιου μωρού!

Το μωρό είναι γιος του Γιουβάλ και του Μάταν Τόπερ-Έρες. Ο τελευταίος ήταν γυναίκα που άλλαξε φύλο και λίγο καιρό αργότερα –τον Δεκέμβριο του 2011- έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί, καρπό του έρωτά του με τον Γιουβάλ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ αρχικά είχε απορρίψει την αίτηση για αναγνώριση του Ματάν ως βιολογικού πατέρα για τον μικρό, υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατον να εγγράψουν στα μητρώα δύο βιολογικούς πατέρες.

Σε ακροαματική διαδικασία μετά τη γέννηση του μωρού, το υπουργείο προσπάθησε να υποβαθμίσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου που είχε κάνει ο Ματάν και του ζήτησε να εγγραφεί ως γυναίκα στα μητρώα.

Τελικά, οι δύο άντρες κατάφεραν να κερδίσουν τον στόχο τους αφού όμως πρώτα ο ένας εγγράφηκε ως γυναίκα στα μητρώα και ύστερα ως άντρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που άτομα του ίδιου φύλου στο Ισραήλ αναγνωρίζονται και εγγράφονται ως βιολογικοί γονείς. Στο παρελθόν, ένας από τους γονείς έπρεπε να υιοθετήσει το παιδί για να αποκτήσει την κηδεμονία του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved