Αυστραλία: 500 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα διηγηθούν δημοσίως την θλιβερή τους ιστορία

Ενας μάρτυρας μίλησε στη Βασιλική Επιτροπή για την υπόθεση των παιδικών σεξουαλικών κακοποιήσεων,  λέγοντας πως ένιωθε «βρώμικος, υποτιμημένος και μπερδεμένος» μετά από σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί σε ηλικία 12 ετών από τον τότε ομαδάρχη του στους προσκόπους.

Αυστραλία: 500 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα διηγηθούν δημοσίως την θλιβερή τους ιστορία

Είναι ένας από τους τρείς μάρτυρες για την υπόθεση που διεξάγεται στην Αυστραλία από τη Βασιλική Επιτροπή περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η υπόθεση ανοίχτηκε σήμερα στο Σύδνευ. Ο πρόεδρος της Βασιλικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τις υποθέσεις, ο δικαστής Πίτερ ΜακΚλίλαν, είπε πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει μέχρι τώρα κακοποιήσεις σε τόπους λατρείας, ορφανοτροφεία, σχολεία και άλλα μέρη.

Περισσότερα από 500 άτομα, που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική τους ηλικία σε ιδρύματα της Αυστραλίας, θα αφηγηθούν τις δραματικές τους εμπειρίες ενώπιον επιτροπής, η οποία ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της σε μία διαδικασία που θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

«Μας καταγγέλλεται ότι όταν συμβαίνει (σεξουαλική κακοποίηση) σε ιδρύματα, σχεδόν πάντα συνοδεύεται από σωματική βία εις βάρος των παιδιών από τους ενήλικες που είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους», είπε ο ΜακΚλίλαν κατά την έναρξη της διαδικασίας και πρόσθεσε: «Πολλοί (από τα θύματα) έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν και κάποιοι έχουν αποπειραθεί».

Η σύσταση της Επιτροπής ανακοινώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, επί διακυβέρνησης της πρώην πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ ύστερα από πιέσεις από βουλευτές και ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι η Καθολική Εκκλησία έχει συγκαλύψει στοιχεία για παιδεραστές ιερείς.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε θρησκευτικές ομάδες και ιδρύματα, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα πρόνοιας και κυβερνητικές υπηρεσίες για τις οποίες υπάρχουν κατηγορίες ότι υπέθαλπαν ή συγκάλυπταν περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ξεχωριστές έρευνες διενεργούνται στις πολιτείες της Βικτόρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved