Τηλεργασία και καθαριότητα: Όταν όλη η οικογένεια είναι όλη μέρα στο σπίτι!

Όταν τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία μου μού ανακοίνωσε ότι θα εργαζόμουν για ένα διάστημα από το σπίτι λόγω της πανδημίας, οφείλω να ομολογήσω ότι είδα θετικά αυτή την αλλαγή.

Τηλεργασία και καθαριότητα: Όταν όλη η οικογένεια είναι όλη μέρα στο σπίτι!

Θα μπορούσα να προσαρμόσω τις υποχρεώσεις μου όπως ήθελα και θα είχα περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την οικογένειά μου και φυσικά, με τις δουλειές του σπιτιού.

«Θα σηκώνομαι νωρίτερα το πρωί, θα κάνω όλες τις δουλειές και θα ξεμπερδεύω τώρα που θα γλιτώνω χρόνο με τις μετακινήσεις», σκεφτόμουν τότε.

Τα πράγματα όμως, δεν πήγαν ακριβώς έτσι όπως φανταζόμουν ή όπως θα ήθελα να πάνε. Χρειάστηκε να περάσουν δύο μόλις εβδομάδες τηλεργασίας για να διαπιστώσω -και μαζί με εμένα όλες οι φίλες και οι συνάδελφοί μου που είχαν οικογένεια- ότι η τηλεργασία δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Διότι εκτός από εμένα, στο σπίτι βρίσκονταν ταυτόχρονα τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδιά μου. Οι μεγάλοι, λοιπόν, έπρεπε να είναι συγκεντρωμένοι για να εργάζονται και οι μικροί έπρεπε να παρακολουθούν online τα μαθήματά τους. Σε μία ταινία ή σε μία ιδεατή πραγματικότητα, όλα θα κυλούσαν ήρεμα, ομαλά και τακτοποιημένα. Αυτή ήταν και είναι όμως, η πραγματική ζωή και όταν τέσσερις άνθρωποι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα σε ένα σπίτι, έχοντας να διαχειριστούν και να φέρουν εις πέρας διαφορετικές υποχρεώσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Εκτός, λοιπόν, από τις προκλήσεις της τηλεργασίας με την απίστευτη φασαρία στο σπίτι, υπήρξε ένα ακόμη πρόβλημα που πιστεύω ότι κάθε μητέρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει: Το θέμα της καθαριότητας του σπιτιού!

mothers1

Ειλικρινά δεν πίστευα πώς γινόταν και ενώ το πρωί το σπίτι ήταν πεντακάθαρο, μέχρι το μεσημέρι είχε γεμίσει ψίχουλα, βρομιά, πεταμένα ρούχα σε κάθε γωνιά και μεταξύ άλλων, πιατάκια και ποτηράκια σε κάθε τραπέζι και κάθε επιφάνεια. Διότι όταν τέσσερα άτομα πηγαινοέρχονται από το σαλόνι στην κουζίνα και από το δωμάτιο στο μπάνιο και από εκεί στο χολ για να πιουν νερό, να τσιμπολογήσουν ή να κάνουν ένα μικρό διάλλειμα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι… κάτι θα αφήσουν στο πέρασμά τους.

Τέλειωνα , λοιπόν, την τηλεργασία και κάθε ημέρα έπρεπε να σκουπίζω, να σφουγγαρίζω και να τακτοποιώ το σπίτι. Βλέπεις, η σκέψη ότι θα με έβρισκε το επόμενο πρωί να προσπαθώ να εργαστώ μέσα στην πλήρη ακαταστασία, μου προκαλούσε περισσότερο άγχος και ήξερα ότι μπορούσε να με αποδιοργανώσει πολύ εύκολα.

Κάπως έτσι, κατέληγα να αισθάνομαι κάθε μέρα απίστευτα κουρασμένη και ονειρευόμουν τη στιγμή που θα επέστρεφα στο γραφείο και τα παιδιά, στο σχολείο τους. Mε λίγα λόγια, λοιπόν, αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα πως όταν ολόκληρη η οικογένεια είναι όλη μέρα στο σπίτι, η τηλεργασία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν πριν από λίγο καιρό μπήκα πάλι σε καθεστώς τηλεργασίας, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι αυτή τη φορά, θα έβρισκα μία οριστική λύση στο θέμα της καθαριότητας, όπως και έκανα. Και αυτή η λύση ακούει στο όνομα Roomba!

i7 i7 Charcoal Photo InSitu Merch Under Furniture

Ποτέ μου δεν «το είχα» ιδιαίτερα με την τεχνολογία. Μου ήταν σχεδόν αδύνατο να φανταστώ, λοιπόν, ότι θα είχα στο σπίτι ένα ρομπότ -για την ακρίβεια ένα iRobot- που θα έκανε όλο το καθάρισμα για εμένα και μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου. Αυτό ακριβώς συνέβη όμως.

Την ιδέα μου την έδωσε μια καλή συνάδελφος και φίλη η οποία είχε βιώσει -επίσης- από πρώτο χέρι το θέμα της τηλεργασίας με όλη την οικογένεια στο σπίτι και δεν μπορούσε να διαχειριστεί πια το ζήτημα της καθημερινής καθαριότητας. «Ζούμε στο 2020», μου είπε, «και έχουμε κάθε λόγο να το εκμεταλλευτούμε».

i7 Charcoal Photo InSitu Empty CleanBase Bag 1

Σίγουρα μία ρομποτική σκούπα δεν αρκεί για να αντιμετωπίζω όλες τις προκλήσεις της τηλεργασίας και της νέας πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι κάνει την καθημερινότητά μου πολύ πιο εύκολη. Ξέρεις τι απόλαυση είναι να μην χρειάζεται να σκουπίζεις κάθε μέρα μετά την τηλεργασία τις βρομιές και τα ψίχουλα από όλο το σπίτι; Αλήθεια, φαντάζεσαι πόσο πιο άνετη μπορεί να είναι η ζωή στο σπίτι όταν έχεις την iRobot Roomba i7+ που σκουπίζει, φορτίζει και αδειάζει μόνη της και μάλιστα, προσανατολίζεται τέλεια σε κάθε χώρο του σπιτιού, επιλέγοντας πάντοτε την καλύτερη τεχνική καθαρισμού, ανάλογα με τη βρομιά που υπάρχει; Μάλιστα, επειδή ακριβώς αδειάζει μόνη της τον κάδο της, μπορεί να καθαρίσει απεριόριστα τετραγωνικά, ενώ ένα ακόμη σημαντικό plus για κάθε μαμά σήμερα είναι το ότι χάρη πατενταρισμένο σύστημα καθαρισμού 3 σταδίων AeroForce™ που διαθέτει και συμβάλλει στη σημαντική επιτάχυνση του αέρα και την αύξηση της ισχύος αναρρόφησης έως και δέκα φορές, η iRobot Roomba i7+ όχι μόνο καθαρίζει αποτελεσματικά κάθε χώρο, αλλά μπορεί να απορροφά ακόμη και την πιο λεπτή σκόνη!

Όλα αυτά ενώ εσύ εργάζεσαι, ξεκουράζεσαι ή κάνεις άλλες δουλειές στο σπίτι ή ακόμη και όταν βρίσκεσαι στο σούπερ μάρκετ. Βλέπεις, μπορείς να δίνεις εντολές στην iRobot Roomba i7+ μέσα από το smartphone ή το tablet σου, όποτε το θελήσεις και όπου και αν βρίσκεσαι, μέσω του iRobot HOME.

i7 i7 Charcoal Photo Lifestyle GirlDadLivingRoom

Αυτά απολαμβάνω πλέον με τη ρομποτική μου σκούπα και για αυτό ακριβώς, έχεις και εσύ κάθε λόγο να κάνεις την καθημερινότητα στο σπίτι λίγο πιο tech και να εκμεταλλευτείς τις χαμηλές τιμές της φετινής Black Friday, για να πάρεις τη δική σου Roomba. Εγώ έχω ήδη βάλει στη λίστα για τις φετινές Black Friday αγορές μου, το «αδερφάκι» της Roomba, τη ρομποτική σφουγγαρίστρα iRobot Braava. Διότι τώρα που έκανα την αρχή και ανακάλυψα την απόλαυση του να συγκατοικείς με ρομπότ, τίποτε δεν με σταματά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved