Το ψυγείο μας συστήνεται ξανά!

Ένα ψυγείο, πολλές ιστορίες. Εκατομμύρια άνοιξε-κλείσε, μέχρι να βρεις όσα χρειάζεσαι για τα γεύματά σου και άλλα τόσα, για να… ηρεμήσεις τις βραδινές σου λιγούρες!

Το ψυγείο μας συστήνεται ξανά!

Πώς μια basic οικιακή συσκευή που ξεκίνησε σαν μια λύση ανάγκης για την -αρχικά σύντομη και στη συνέχεια μακροχρόνια- συντήρηση των τροφίμων, έφτασε να συστήνει μερικές κορυφαίες τεχνολογίες;

Ο πάγος που αρχικά διατηρούσε για μερικές ώρες τη φρεσκάδα των τροφίμων… έλιωσε. Τα ψυγεία πήραν σύγχρονη όψη, μπήκαν σε κάθε νοικοκυριό, σε επαγγελματικούς χώρους και βρέθηκαν στην top list των «απαραίτητων» κάθε κουζίνας. Μονόπορτα, δίπορτα, ντουλάπες… όλα ξεδιπλώνονται μέσα από μια ευρεία γκάμα που μπορείς να ανακαλύψεις ΕΔΩ, για να σου λυθούν και οι όποιες απορίες συνεχίσουν να υπάρχουν, αφού τελειώσεις την ανάγνωση.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος που βλέπαμε το ψυγείο μας. Στην πορεία των ετών, την εμφάνισή τους έκαναν No Frost τεχνολογίες, διπλά συστήματα ψύξης σε συντήρηση και κατάψυξη, για υψηλότερες επιδόσεις, ειδικοί χώροι για την αποθήκευση κάθε κατηγορίας τροφίμων με δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της θερμοκρασίας, κ.ά.

plaisio1

Η ιδέα του Smart Living όμως, είναι αυτή που μετέτρεψε το ψυγείο από ένα χρηστικό προϊόν σε μια premium συσκευή, που ενσωματώνει απίστευτες καινοτομίες και το αναβαθμίζει σε τεχνολογικό αγαθό! Τι άλλαξε όμως στην πραγματικότητα;

1. Smartphone: Ένας… στενός «συνεργάτης» του ψυγείου σου!

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του ψυγείου από το κινητό σου; Την προηγουμένη δεκαετία αυτή η ιδέα θα έμοιαζε με φουτουριστικό σενάριο. Στο σήμερα όμως αποτελεί πραγματικότητα! Το ψυγείο σου συνδέεται μέσω ειδικών εφαρμογών με το κινητό σου, επιτρέποντάς σου να ελέγχεις τις λειτουργίες του και να διαμορφώνεις τις συνθήκες ψύξης, ακόμα κι αν βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά. Πλέον, οι περισσότερες εταιρείες που εφοδιάζουν την αγορά με ηλεκτρικές συσκευές, έχουν ενσωματώσει στην γκάμα τους «έξυπνα» ψυγεία με δυνατότητες connectivity και αυτοδιόρθωσης βλαβών.

2. Ρίξε μια «κλεφτή» ματιά από μακριά!

Μία κάμερα απαθανατίζει τις όμορφες στιγμές σου, σε προφυλάσσει από επίδοξους εισβολείς όταν αποτελεί μέρος ενός συστήματος ασφαλείας, ενώ σε ενημερώνει και για το τι συμβαίνει μέσα στο… ψυγείο σου! Πόσες φορές έχεις βρεθεί μπροστά από τα ράφια του super market, προσπαθώντας να θυμηθείς τι χρειάζεσαι; Η τεχνολογία έχει φτάσει τόσο μπροστά, που θα σε κάνει να ξεχάσεις τις παραδοσιακές λίστες για τα ψώνια! Μία κάμερα επιθεωρεί διαρκώς το θάλαμο και φέρνει μπροστά στα μάτια σου όλο το περιεχόμενο! Έτσι, το πορτοφόλι σου, το smartphone και ένα app, είναι όλα όσα χρειάζεσαι σε κάθε επίσκεψη ανεφοδιασμού!

3. Πολλαπλή «εισβολή» ψυχρού αέρα!

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα τρόφιμα που βρίσκονται στα κάτω ράφια, δε διατηρούν τη φρεσκάδα τους για τον ίδιο χρόνο με αυτά που αποθηκεύεις στα υψηλότερα επίπεδα; Η απάντηση βρίσκεται στις περιορισμένες δυνατότητες ψύξης της παλιάς σου συσκευής. Τα περισσότερα ψυγεία νέας γενιάς είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ομοιόμορφης κατανομής του αέρα. Έτσι, δε χρειάζεται να χωρίζεις σε «ζώνες» ισχυρής και ήπιας ψύξης το θάλαμο, για να αξιοποιείς όμοια κάθε του τμήμα!

4. Δε χάνουν ούτε το χρώμα, ούτε τη φρεσκάδα τους!

Φρούτα και λαχανικά πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα το ψυγείο σου! Μέχρι όμως να τα καταναλώσεις, έχουν χάσει όχι μόνο τις πολύτιμες θρεπτικές τους ουσίες, αλλά και το σχήμα και τους χυμούς τους. Τα νέας τεχνολογίας ψυγεία καταργούν αυτού του είδους τις αλλοιώσεις, παρέχοντας σε αυτή την ευαίσθητη κατηγορία τροφίμων, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης, όπου μπορείς να ρυθμίζεις ιδανικά τα επίπεδα υγρασίας.

5. Κάθε μονοπάτι… ψύχους, οδηγεί στο σωστό δρόμο!

Ανάμεσα στις εξελιγμένες λειτουργίες που εμφανίστηκαν σταδιακά, ήρθε στο προσκήνιο και ένα βελτιωμένο και πανίσχυρο διπλό σύστημα ψύξης. Δύο ξεχωριστοί ανεμιστήρες διαμοιράζουν τον αέρα σε συντήρηση και κατάψυξη, βελτιώνοντας την παροχή φροντίδας στα τρόφιμά σου. Έτσι, η αποδοτικότητα του ψυγείου αυξάνεται, ενώ δεν μεταδίδονται οσμές από τον ένα θάλαμο στον άλλο.

plaisio2

Οι συσκευές κουζίνας κατέχουν σημαντική θέση σε κάθε σπίτι, ενώ αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου lifestyle, μέσα από το οποίο διαρκώς κερδίζει έδαφος το food blogging, παρουσιάζοντας την αναζήτηση καλού και ποιοτικού φαγητού ως σύγχρονη τάση. Οι ώρες που αναγκαστικά περνούσαν οι μητέρες του χθες στην κουζίνα, έχουν μετατραπεί σε ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για όλους εμάς που ζούμε στο σήμερα, επηρεασμένοι από τους απανταχού foodies, που μας καλούν να δέσουμε τις ποδιές μας και να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβουν τα υλικά που φυλάμε στο ψυγείο μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved