Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου για ένα έτος

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χθες στη Βουλή την τροπολογία που προβλέπει το «πάγωμα» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ένα έτος, μέτρο το οποίο αγγίζει περίπου 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και φορολογουμένους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα. 

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι και πόσα κερδίζουν από το «πάγωμα» του φόρου για ένα έτος

Από την αναστολή αυτή εξαιρούνται μόνο τα εισοδήματα από συντάξεις και τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και όσοι τα τελευταία δύο χρόνια πιάστηκαν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων.

Η εισφορά αλληλεγγύης που αναστέλλεται για ένα έτος αφορά το φορολογικό έτος 2020 για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (ενοίκιο, μερίσματα, τόκοι κ.ά.).

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα είναι οι περισσότερο κερδισμένοι καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι με τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων θα διαπιστώσουν ότι ύστερα από δέκα χρόνια η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα βαραίνει τον λογαριασμό της Εφορίας, ενώ θα έχει αποτυπωθεί και ο χαμηλότερος φόρος εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved