Μετεγγραφές φοιτητών: Βαθμολογικός «κόφτης» - Αυτές είναι οι αλλαγές στο σύστημα

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής στο τμήμα της αρεσκείας τους εάν είναι εντός του βαθμολογικού ορίου και, στην αντίθετη περίπτωση, μετακίνησης σε άλλο συναφές τμήμα της ίδιας πόλης

Μετεγγραφές φοιτητών: Βαθμολογικός «κόφτης» - Αυτές είναι οι αλλαγές στο σύστημα

Αυτή είναι μία από τις βασικές αλλαγές στο νέο σύστημα μετεγγραφών που θα ισχύει από φέτος, και την οποία θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι φοιτητές θέλουν να εγκαταλείψουν το τμήμα τους για άλλο, συνήθως στην πόλη της οικογενειακής τους κατοικίας. Η προθεσμία για τη διαδικασία προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις που υπήρχαν στο προηγούμενο σύστημα, θεσμοθέτησε βαθμολογικό όριο για τις μετεγγραφές.

Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής για να πάρει μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα πρέπει να έχει συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έως 2.750 λιγότερες μονάδες από τη βάση εισαγωγής του τμήματος στο οποίο θέλει να μετεγγραφεί. Για παράδειγμα, εάν θέλει να μετεγγραφεί στη Νομική Αθηνών που έχει βάση 18.050 μονάδες, πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 15.300 μονάδες. Επίσης, για το Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ (η βάση του ήταν 14.450 μονάδες) πρέπει να έχει τουλάχιστον 11.700 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved