Αυτές είναι οι 51 τελικές αλλαγές για το νέο λύκειο!

51 νομοτεχνικές διορθώσεις για το νομοσχέδιο «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» έκανε ο υπουργός Παιδείας.

Αυτές είναι οι  51 τελικές αλλαγές για το νέο λύκειο!

Με βάση το νομοσχέδιο οι αλλαγές έχουν να κάνουν τόσο με τις ώρες και τον αριθμό τον μαθητών όσο και με τις ανακατατάξεις των εκπαιδευτικών!

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το Πρώτο θέμα, προβλέπει την αύξηση κατά δύο ώρες στο ωράριο των πανεπιστημιακών καθηγητών και των καθηγητών ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα σε 8 ώρες. Το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων βέβαια αυξάνεται κατά δύο ώρες, μόνο εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.

Το νομοσχέδιο επίσης , δίνει η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%. Επίσης δίνεται η δυνατότητα, όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των ζητημάτων προς εξέταση, να γίνεται η κλήρωση των θεμάτων ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη πολλές ανακατατάξεις στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο, στη Γ' τάξη της βαθμίδας μειώνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υπέρ των Λατινικών, η διδασκαλία των οποίων, ωστόσο, περιορίζεται στη Β΄ τάξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved