Φτιάξτε τη δική σας κατασκήνωση στο σπίτι

Πολλές φορές δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για πολλούς γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποια κατασκήνωση, αν και θα το ήθελαν πάρα πολύ. Μπορείτε με τη συνεργασία φίλων σας να διοργανώσετε μια κατασκήνωση στο σπίτι. Βάζοντας όλοι λίγα χρήματα μπορείτε να στήσετε σε ένα από τα σπίτι μια κατασκήνωση, ή να κάνετε rotation έτσι ώστε να μην επωμίζεται ένας γονιός το βάρος. Ο σχεδιασμός κάθε χρόνο μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός για να αλλάζει η εικόνα και κανείς να μην το βαριέται.

Φτιάξτε τη δική σας κατασκήνωση στο σπίτι

1. Αποφασίστε στο σχέδιο.

Όσο περισσότεροι μετέχουν τόσο το καλύτερο. Απλά πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσετε πόσα παιδιά θα έχετε υπό την εποπτεία σας. Η κατασκήνωση μπορεί να κρατήσει μια εβδομάδα για κάθε γονιό, που σημαίνει ότι η διάρκεια της έχει να κάνει με πόσες οικογένειες θα είστε. Αν για παράδειγμα είναι πέντε οι οικογένειες, τα παιδιά σας θα έχουν πέντε εβδομάδες παιχνιδιού με τους φίλους τους.

Φυσικά οι ηλικίες των παιδιών πρέπει να είναι ανάλογες για να μην υπάρχουν προβλήματα. Καλό είναι να επιλέξετε και σε ότι αφορά στους γονείς που θα αναλάβουν να έχουν και αυτοί τα παιδιά σας μια εβδομάδα σπίτι τους.

2. Βάλτε κανόνες. Χωρίς αυτό τα πράγματα μπορεί να μπλεχτούν. Από το να φορούν σπρέι για τα κουνούπια το βράδυ μέχρι και αντηλιακό το πρωί. Θα πρέπει επίσης να έχετε συμφωνήσει από πριν, τι θα γίνει εάν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και δεν μπορεί να τα αναλάβει. Φυσικά από πριν οι γονείς θα πρέπει να έχουν ενημερώσει για το αν κάποιο παιδί έχει αλλεργίες ή κάποιο άλλο πρόβλημα που χρήζει προσοχής.

3. Επιλέξτε ένα θέμα. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να επιλέξετε και το ντεκόρ που θα έχετε στην κατασκήνωση.

4. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα. Πότε τα παιδιά πρέπει να ξυπνήσουν, πότε να φάνε πότε να παίξουν και πότε να κάνουν δουλειές. Όλα αυτά είναι μέρος μιας κατασκήνωσης και η δική σας δεν θα πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved