Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις πού κρύβεται η γλουτένη;

Αν ετοιμάζεσαι να κάνεις τα πρώτα βήματα προς τη Gluten Free Life ή θέλεις να ενημερωθείς καλύτερα για τα οφέλη της διατροφής χωρίς γλουτένη, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα.

Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις πού κρύβεται η γλουτένη;

Η διατροφή χωρίς γλουτένη αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διατροφικές τάσεις των τελευταίων ετών και είτε πάσχεις από κοιλιοκάκη, είτε θέλεις απλώς να υιοθετήσεις μία gluten free καθημερινότητα και να δοκιμάσεις αυτό το νέο διατροφικό trend, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πού βρίσκεται το συγκεκριμένο συστατικό, ούτως ώστε να μπορείς να το αποφεύγεις!

Ειδικότερα στην περίπτωση που πάσχεις από κοιλιοκάκη, έχεις δηλαδή δυσανεξία στη γλουτένη, το να αποκτήσεις μία gluten free καθημερινότητα, θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα την υγεία σου. Με τόσες τροφές, σνακ και προϊόντα γύρω σου όμως, πώς μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρη ότι δεν θα συνεχίζεις να καταναλώνεις -ακόμη και εν αγνοία σου- γλουτένη;

Βλέπεις, είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, να γνωρίζουν ποιες τροφές περιέχουν εκ φύσεως γλουτένη και να εκπαιδευτούν ώστε να διαβάζουν σωστά τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων. Και αυτό διότι στα άτομα αυτά, εκτός από καθημερινές ενοχλήσεις, η γλουτένη προκαλεί αλλοιώσεις στον βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, οι οποίες δυσκολεύουν την απορρόφηση των τροφών γενικότερα.

Ιδού τι να αποφεύγεις για να μένεις μακριά από τη γλουτένη.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved