Οι άγνωστες χρήσεις της μαγιονέζας που θα σας εκπλήξουν

Οι χρήσεις της είναι πολλές και διαφορετικές.

Οι άγνωστες χρήσεις της μαγιονέζας που θα σας εκπλήξουν

Η μαγιονέζα, αυτή η σως που νοστιμίζει τα σάντουιτς, τις σαλάτες και τα φαγητά, έχει πολύ περισσότερες χρήσεις απ΄όσες πιστεύατε.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για την αφαίρεση λεκέδων μέχρι την περιποίηση μαλλιών.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πού αλλού μπορείτε να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα εκτός από τη μαγειρική.

Αφαίρεση δαχτυλιδιού

Χρησιμοποιήστε τη μαγιονέζα για να αφαιρέσετε ένα δαχτυλίδι που έχει κολλήσει στο δάχτυλό σας. Απλώστε την στο σημείο που έχει σφηνώσει το δαχτυλίδι, περιμένετε ένα λεπτό και προσπαθήστε να το βγάλετε.

Καθαρισμός ανοδείξωτων συσκευών

Βάλτε σε ένα πανί μια μικρή ποσότητα μαγιονέζας και περάστε τις εξωτερικές επιφάνειες κάθε ανοξείδωτης συσκευής που έχετε σπίτι. Θα λάμψει και κάθε είδους σημάδια θα εξαφανιστούν.

Λάδωμα μεντεσέδων

Αν τρίζουν οι πόρτες ή το κρεβάτι, περάστε τους μεντεσέδες με λίγη μαγιονέζα. Στη συνέχεια, απλώς χρησιμοποιήστε μια χάρτινη πετσέτα ή ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε τυχόν υπολείμματα της μαγιονέζας.

Αφαίρεση αυτοκόλλητων

‘Ενας εύκολος τρόπος να απομακρύνετε από τις γυάλινες επιφάνειες τις ετικέτες είναι η μαγιονέζα. Απλώστε την πάνω στο αυτοκόλλητο για αρκετή ώρα και δοκιμάστε να την αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι (απαιτεί λίγη υπομονή.)

Θεραπεία μανικιούρ

Δοκιμάστε να μουλιάσετε τα νύχια σας σε ένα ρηχό πιάτο με μαγιονέζα. Τα νύχια και η επιδερμίδα σας θα μαλακώσουν και θα ενυδατωθούν λόγω των συστατικών που περιέχει η μαγιονέζα.

Αφαίρεση πίσσας

Η πίσσα είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Όμως, η μαγιονέζα μπορεί να κάνει το θαύμα της. Απλά καλύψτε την πίσσα με ένα στρώμα μαγιονέζας και αφήστε να δράσει για αρκετά λεπτά. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Ενυδάτωση μαλλιών

Κάντε μασάζ με μια καλή ποσότητα μαγιονέζας στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, λουστείτε και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Αφαίρεση τσίχλας

Εάν το παιδί έχει τσίχλα στα μαλλιά μην πανικοβάλλεστε. Απλώς τρίψτε το σημείο με μαγιονέζα πολύ καλά με τα δάχτυλά σας μέχρι να αρχίσει η τσίχλα να «γλιστράει».

Πηγή: onegoodthingbyjillee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved